Home > Diensten
Terug

Verdiepen

Datum & tijd:Zondag 21 januari, 09:00
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Naluisteren:Naluisteren
Opslaan op uw computer

Beschrijving

Als Jezus verzocht wordt in de woestijn gaat het erom dat Hij staande zal blijven waar Adam en Israel ontspoorden. Tegen Adam en Eva zei de slang:  God kan het niet maken jullie mens te laten zijn, zonder kennis van ‘goed en kwaad’, alomvattende kennis. Israel in de woestijn mopperde: God vraagt teveel van ons. Jezus wordt door de staan verleid om meer dan gewoon mens te willen zijn, maar Jezus blijft volstrekt solidair met ons mensen, en HIj heef werkelijk heel onze weg gelopen. Nu kunnen wij in zijn kracht onze weg als mensen gaan. In zijn kracht betekent niet dat het dan minder moeilijk is, het betekent dat we de moed, het vertrouwen vinden om te volharden.

Collecte: Stichting Talitha

St. Talita is een christelijke organisatie die als doel heeft om vrouwen in Roemenie die in de prostitutie zijn terecht gekomen, een nieuw en waardig leven te geven en hen wil helpen sociaal en emotioneel te herstellen. Verder doet men aan preventie onder jongeren op scholen, kindertehuizen, moeder-kind huizen en jongerenclubs.
Daarnaast helpen ze ook andere stichtingen met het opzetten van meidengroepen en het leveren van preventie materiaal over prostitutie en mensenhandel.