Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 18 februari, 19:00
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Bijzonderheid:Opbouwdienst
Naluisteren:Naluisteren
Opslaan op uw computer

Beschrijving

Ten onrechte denken de meeste mensen bij het 3e gebod aan vloeken zoals dat door mensen overal om ons heen gebeurd. En natuurlijk is dat  platvloers en respectloos tegenover God en mensen. (Hoewel er pas een boek verschenen is met een heel andere invalshoek: de dominee leer vloeken...- en daar wordt bedoeld dat misstanden en onrecht in deze wereld door ons in Gods naam vervloekt mogen worden. )

Het 3e gebod gaat over het ijdel gebruiken van de Naam! De Naam, d.w.z. God, zoals Hij zich aan Mozes en vooral door Jezus heeft geopenbaard. Zijn trouw en liefde voor een verloren wereld, tot in de dood! De Naam van de Heer is niet de klank van een woord: Jahwe of Jezus. De Naam van de Heer kun je alleen maar kennen met je hart en met je liefde en alleen gelovigen die deze naam zo kennen kunnen die Naam ijdel gebruiken. De grote uitdaging is om zo kerk en christen te zijn, dat de mensen zeggen: wat een goede God hebben we. 

Collecte: Schuldhulpmaatje

Wist u dat 25% van de Zwolse huishoudens risico loopt op problematische schulden of deze al heeft?
SchuldHulpMaatje kan helpen! Goed opgeleide vrijwilligers helpen om overzicht te brengen in inkomsten, uitgaven en eventueel onbetaalde rekeningen en helpen bij het maken van een plan voor een oplossing.
Met uw steun draagt u bij aan het voorkomen en oplossen van schuldenproblematiek bij Zwollenaren. Dank u wel!

Dit filmpje vertelt een persoonlijk verhaal van wat een Schuldhulpmaatje voor iemand kan betekenen. De moeite waard om te bekijken. https://youtu.be/vMK77Z29jO0