Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 16 december, 10:45
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Schriftlezing:Genesis 3:8-21 en Lucas 1:26-38

Beschrijving

Thema: Ontmoeten in vertrouwen

Als het leven een traject is en ontmoetingen er toe doen, is de vraag hoe wij werkelijk de ander kunnen ontmoeten. In het paradijs waren de mensen naakt, d.w.z. dat ze niets voor elkaar te verbergen hadden. Onze wereld staat vandaag bol van onbegrip, achterdocht, waardoor de meeste mensen alleen maar tegenover elkaar staan, i.p.v. elkaar te ontmoeten. Opmerkelijk dat Jezus ons een maaltijd naliet, in bijbelse tijden  dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Bij dit alles lezen we ook de zgn. moederbelofte (Gen. 3, 15), de allereerste belofte die God deed dat er in deze wereld verlossing zal komen.

Collecte: Stichting Present (HvdS)

Zwolle kent 6.400 minima-huishoudens, 50% blijft dit ook langdurig. 8% van de Zwolse kinderen groeit op in armoede. 30 % van de Zwollenaren voelt zich eenzaam. Armoede en eenzaamheid gaan vaak hand in hand.
Present Zwolle is volledig afhankelijk van subsidies en giften. Uw gift draagt bij aan het opzetten van trajecten en projecten waarbij vrijwilligers kunnen helpen waar het echt nodig is! U kunt zich uiteraard ook aanmelden om een dag(deel) te helpen bij een project of traject. www.presentzwolle.nl