Home > Betrokken raken > Kinder- en jeugdwerk

Vanaf september 2019 ziet ons jeugdwerk er in grote lijnen als volgt uit:

#Durfte-Zijn:
#Durfte-Zijn komt vanaf seizoen 2019-2020 in de plaats van de eerdere jaargroepen (bestaande jaargroepen blijven bestaan).
De nadruk ligt op relatie & identiteit in groepen van ongeveer 6 – 8 tieners, die eens per 2 weken samen komen bij (minimaal) twee vaste leiders en daar ook samen eten. Ongeveer 4 keer per jaar is er een #Durfte-Zijn-Event. Een grote, gezamenlijke activiteit voor alle #Durfte-Zijn groepen.

Tieners draaien minimaal 2 jaar mee in #Durfte-Zijn. Aan het einde van het 2e jaar kunnen ze kiezen om nog een jaar door te gaan (evt nieuwe groepssamenstelling), of te kiezen voor één van de vele andere #DurfteGroepen.
Ook leiders kunnen - na de eerste 2 jaar - jaarlijks kiezen of ze al of niet willen doorgaan.
De jaren daarna krijgen ze ieder jaar opnieuw de keuzemogelijkheid: nog een jaar blijven bij #Durfte-Zijn of overstappen naar een andere #DurfteGroep, dan wel naar Youth of Connect.

Meer informatie: extra informatie voor ouders of mail naar durftezijn2019@cgkzwolle.nl

Klik hier voor aanmelden voor #Durfte-Zijn 2019-2020


Klik hier voor aanmelden voor @Durfte-Zijn Winter-event van 10 januari 2020

Voor het #DurfteZijn Voorjaars-Event (vrijdag 7 maart) kun je je aanmelden bij je groepsleiders. 

Voor het #DurfteZijn Slot-Event (Nacht zonder Dak, 16 en 17 mei) kun je je hier aanmelden (www.nachtzonderdak.nl)
NB: Ook tieners die niet meedoen met #DurfteZijn kunnen zich aanmelden voor Nacht zonder Dak. (Groep 8 basisschool t/m 3e klas Voortgezet Onderwijs)
  

Opmerking 1: We  zijn op 19 en 20 oktober gestart met het #DurfteZijn-Start-Event. Hierboven een impressie van de zaterdag.
In de loop van het jaar zullen er nog drie  Events volgen: Een Winter-Event,  een Voorjaars-Event en het #DurfteZijn-Slot-Event.
Deelnemers ontvangen hierover tzt extra informatie.

Opmerking 2: Op dit moment hebben we 8 groepen. De groepen zitten vrij vol. We verwachten nog extra aanmeldingen en dus is het niet uitgesloten dat er meer groepen komen. In dat geval hebben we ook extra leiders nodig.  Lijkt het je wat om leiding te geven aan een #Durfte-Zijn groep, mail dan naar thijswarnaar@cgkzwolle.nl.

Opmerking 3: Tieners die in  de 1e klas VO zitten kunnen zich aanmelden via de aanmeld-link hierboven.
Tieners uit de 2e t/m 4e klas VO kunnen aansluiten bij  de andere jaargroepen. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de coördinatoren van de jaargroepen,  jaargroep2018@cgkzwolle.nl (VO2); jaargroep2017@cgkzwolle.nl (VO3) of jaargroep2016@cgkzwolle.nl (VO4).

 

#Durfte ..... : (Interessegerichte groepen, gericht op Geloof, Talent & Inzet  14+)
In deze groepen ligt de nadruk op het geloofsgesprek, talentontwikkeling én inzetten van die talenten (Geloof, Talent, Inzet).
Samen nadenken over wie God is, wat jij van God hebt gekregen aan talenten/vaardigheden en hoe jij die kunt inzetten ergens in de kerk of in de wereld. Zie ook www.durfte.nl/waarom-durfte/
Dit seizoen kun je kiezen uit:

#DurfteGeloven, #DurfteKoken, #DurfteReizen-met-Paulus (16+), #DurfteOrganiseren, #DurfteZingen, #DurfteMusiceren, #DurfTechnisch, #DurfTheater, #DurfteSporten, #DurfteFotograferen,  #DurfteDansen.
Op www.durfte.nl lees je meer over al deze vormen.

Meer informatie/opgeven: durfte@cgkzwolle.nl
 

Youth:
Iedere maandagavond (uitgezonderd de vakanties). Samen eten, vervolgens een inleiding en daarna in kleine, vaste groepen in gesprek. Na afloop is er de mogelijkheid om nog wat na te drinken bij Sally O’Briens.

Meer informatie: yazwolle@gmail.com

Connect:
Connect is een ontmoetings- én bijbelstudiegroep, waar groepen van 6 – 15 personen periodiek (vaak tweewekelijks) bij elkaar komen. Het wordt aangemoedigd om de Connect avonden te starten met een maaltijd, maar er zijn ook groepen die na de maaltijd gezamenlijk starten. Deze Connectgroepen  worden aangestuurd door 1 of 2 Connectleiders, die een vooral praktische rol vervullen voor de groepen. Bijbelstudies worden door groepen zelf uitgezocht (er is wel algemeen materiaal beschikbaar).
Meer informatie: connect@cgkzwolle.nl 

BelijdenisOntmoetingsGroep:
Ongeacht leeftijd kunnen jongeren aansluiten bij de BelijdenisOntmoetingsgroepen. Deze groepen komen doorgaans eens per 2 weken samen, vaak inclusief samen eten.
Meer informatie: bog@cgkzwolle.nl  of Henriette.klaseboer@gmail
 

Tienergroep eXtra:
Voor sommige tieners is het niet mogelijk om naar de kerk te komen, of mee te doen in een reguliere groep, in verband met alle prikkels die op hen afkomen. Voor deze kinderen wordt er in de Zuiderhof eens per maand op zondag in een prikkelarme en kleinschalige setting een bijeenkomst gehouden gedurende de ochtenddienst. 
Meer informatie: steunpuntextra@cgkzwolle.nl

Overig:
Door het jaar heen zijn er diverse éénmalige activiteiten en kampen voor diverse leeftijden. Meer informatie kan worden opgevraagd bij de contactpersonen (zie laatste pagina van Contact) of door te mailen/appen naar thijswarnaar@cgkzwolle.nl /0655821390.