Home > Betrokken raken > Kinder- en jeugdwerk

Vanaf september 2019 ziet ons jeugdwerk er in grote lijnen als volgt uit:

#Durfte-Zijn:
#Durfte-Zijn komt vanaf komend seizoen in de plaats van de eerdere jaargroepen (bestaande jaargroepen blijven bestaan).
De nadruk ligt op relatie & identiteit in groepen van ongeveer 6 – 8 tieners, die eens per 2 weken samen komen bij (minimaal) twee vaste leiders en daar ook samen eten. Ongeveer 4 keer per jaar is er een #Durfte-Zijn-Event. Een grote, gezamenlijke activiteit voor alle #Durfte-Zijn groepen.

Tieners draaien minimaal 2 jaar mee in #Durfte-Zijn. Aan het einde van het 2e jaar kunnen ze kiezen om nog een jaar door te gaan (evt nieuwe groepssamenstelling), of te kiezen voor één van de vele andere #DurfteGroepen.
Ook leiders kunnen - na de eerste 2 jaar - jaarlijks kiezen of ze al of niet willen doorgaan.
De jaren daarna krijgen ze ieder jaar opnieuw de keuzemogelijkheid: nog een jaar blijven bij #Durfte-Zijn of overstappen naar een andere #DurfteGroep, dan wel naar Youth of Connect.

Meer informatie: extra informatie voor ouders of mail naar durftezijn2019@cgkzwolle.nl

Klik hier voor aanmelden voor #Durfte-Zijn 2019-2020

 

Opmerking 1: Na de zomervakantie zullen de tieners die volgens de gegevens van het Kerkelijk Bureau overgaan naar de 1e klas van het voortgezet onderwijs een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Check dus voor die tijd of de klasgegevens van uw kind kloppen via https://cgkzwolle.nl/mijn-gegevens/mijn-gezin.
(Tot 1 augustus stond daar nog de waarde van 2018/2019; op 1 augustus is dat veld automatisch met 1 verhoogd voor schooljaar 2019/2020)

Opmerking 2: We hebben nog niet voldoende leiding om na de zomer te kunnen starten. Om die reden hebben we besloten om de start van #DurfteZijn uit te stellen tot 19 oktober. Die zaterdag starten we met het #Durfte-Zijn Start-event.

Opmerking 3: Tieners die in 2e t/m 4e klas VO zitten kunnen na de zomer aansluiten bij bestaande jaargroepen. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de coördinatoren van de jaargroepen,  jaargroep2018@cgkzwolle.nl (VO2); jaargroep2017@cgkzwolle.nl (VO3) of jaargroep2016@cgkzwolle.nl (VO4).

 

#Durfte ..... : (Interessegerichte groepen, gericht op Geloof, Talent & Inzet  14+)
In deze groepen ligt de nadruk op het geloofsgesprek, talentontwikkeling én inzetten van die talenten (Geloof, Talent, Inzet).
Samen nadenken over wie God is, wat jij van God hebt gekregen aan talenten/vaardigheden en hoe jij die kunt inzetten ergens in de kerk of in de wereld. Zie ook www.durfte.nl/waarom-durfte/
Voor het nieuwe seizoen weten we nog niet precies welke groepen er zijn, maar als we voldoende leiding hebben, kun je kiezen uit:

#DurfteGeloven, #DurfteKoken, #DurfteReizen-met-Paulus (16+), #DurfteOrganiseren, #DurfteZingen, #DurfteMusiceren, #DurfTechnisch, #DurfTheater, #DurfteSporten, #DurfteFotograferen, #DurfteFilmen, #DurfteDansen, #DurfteLeiden (17+).
Vanaf begin september lees je op www.durfte.nl meer over al deze vormen.

Algemene informatieavond:
Zondag 15 september, vanaf 20.15 uur (direct na de ontmoetingsdienst) in de jeugdzaal, 2e verdieping Noorderkerk.
Op die avond kun je onder het genot van een hapje en een drankje de diverse leiders ontmoeten en kun je je opgeven. 
Opgeven kan uiteraard ook al eerder via het mailadres hieronder.
NB: Voor alle #Durfte-groepen geldt: vol=vol!

Meer informatie/opgeven: durfte@cgkzwolle.nl
 

Youth:
Iedere maandagavond (uitgezonderd de vakanties). Samen eten, vervolgens een inleiding en daarna in kleine, vaste groepen in gesprek. Na afloop is er de mogelijkheid om nog wat na te drinken bij Sally O’Briens.
Start- en kennismakingsavond: Maandag 30 september, 18.00 uur in de Noorderkerk, inclusief maaltijd. 
Meer informatie: yazwolle@gmail.com

Connect:
Connect is een ontmoetings- én bijbelstudiegroep, waar groepen van 6 – 15 personen periodiek (vaak tweewekelijks) bij elkaar komen. Het wordt aangemoedigd om de Connect avonden te starten met een maaltijd, maar er zijn ook groepen die na de maaltijd gezamenlijk starten. Deze Connectgroepen  worden aangestuurd door 1 of 2 Connectleiders, die een vooral praktische rol vervullen voor de groepen. Bijbelstudies worden door groepen zelf uitgezocht (er is wel algemeen materiaal beschikbaar).
Meer informatie: connect@cgkzwolle.nl of kom naar de Connect-borrel op vrijdag 27 september, vanaf 20.30 uur,  bij Kletsen&Proeven, Melkmarkt 52.

BelijdenisOntmoetingsGroep:
Ongeacht leeftijd kunnen jongeren aansluiten bij de BelijdenisOntmoetingsgroepen. Deze groepen komen doorgaans eens per 2 weken samen, vaak inclusief samen eten.
Meer informatie: bog@cgkzwolle.nl  of Henriette.klaseboer@gmail
Info- en startavond: Woensdag 18 september, 19.45 uur Noorderkerk.

Tienergroep eXtra:
Voor sommige tieners is het niet mogelijk om naar de kerk te komen, of mee te doen in een reguliere groep, in verband met alle prikkels die op hen afkomen. Voor deze kinderen wordt er in de Zuiderhof eens per maand op zondag in een prikkelarme en kleinschalige setting een bijeenkomst gehouden gedurende de ochtenddienst. 
Meer informatie: steunpuntextra@cgkzwolle.nl

Overig:
Door het jaar heen zijn er diverse éénmalige activiteiten en kampen voor diverse leeftijden. Meer informatie kan worden opgevraagd bij de contactpersonen (zie laatste pagina van Contact) of door te mailen/appen naar thijswarnaar@cgkzwolle.nl /0655821390.