Home > Betrokken raken > Muziek en zingen

Muziek en zingen

 

Met muziek en zang begeleiden we de gemeente bij het eren van onze God.  Wil je graag meedoen als muzikant of vocalist? Dit kan al vanaf 4 jaar.  Kinderen die willen meezingen, kunnen aangemeld worden per locatie. Meer informatie vind je via deze link. Jonge muzikanten tot 15 jaar kunnen zich aanmelden.

 

Intake

 

Voor gemeenteleden vanaf 15 jaar verzorgen we een intake.  We vinden het belangrijk dat je op je plek bent in een muziekteam, daarom bekijken we samen of deze plek voor jou past.

 

 

We verwachten…

 

Procedure intake

 

Planning intake

Bij genoeg animo organiseren we een intake. 

 

Voorbereiding

We vragen je om drie liederen voor te bereiden voor de intake. Deze liederen worden bekend gemaakt, zodra de intake gepland is. Ter voorbereiding ontvang je YouTube-links en bladmuziek.  Je hoeft geen ‘cover’ te spelen of zingen van het nummer: je mag het op je eigen manier brengen. Wanneer je een instrument bespeelt, probeer dan ook een intro voor te bereiden en een naspel. 

Naast de muzikale voorbereiding vragen we je een korte motivatie te sturen naar muziek@cgkzwolle.nl, zodat we een beeld krijgen van waarom je graag wilt meedoen in de diensten.

 

Het moment van de intake

Tijdens de intake zullen er muzikanten zijn die meespelen. Bij de intake proberen we op een laagdrempelige manier met elkaar muziek te maken en ondertussen te bekijken of jouw muzikaliteit in de gemeente ingezet kan worden. Natuurlijk zit er ook een spannend aspect aan, omdat je toch beoordeeld wordt. We proberen om alles in een ontspannen sfeer te doen. De intakes zijn vaak hele leuke en fijne momenten waarin we wat meer van je mogen zien en ervaren!

Het kan zijn dat er meerdere mensen komen voor hetzelfde instrument of voor zang. Er zijn regelmatig meerdere mensen nodig op verschillende plekken in de gemeente. Je hoeft dus niet 'de beste muzikant van de avond' te zijn.

Bij de intake bootsen we voor een deel een repetitieavond na, zoals we dat binnen muziekteams gewend zijn voorafgaand aan een zondagse kerkdienst. Iedereen heeft zich op een repetitieavond voorbereid en speelt de liederen. Het is geen 'oefenmoment', maar meer een moment van afstemming. Om de situatie te schetsen: bij een repetitieavond is het bijvoorbeeld zo dat je een lied maximaal twee keer kunt spelen en dat je daarna weer doorgaat naar het volgende lied. Het is dus nodig dat je van te voren bedenkt wat jouw rol is en wat je bijvoorbeeld gaat doen bij het intro.

Tijdens de intake zullen we laagdrempelig proberen te starten door wat 'in te spelen' en 'in te zingen' zonder dat daar een beoordeling aan vast zit. Daarna willen we een goed beeld krijgen van alle kandidaten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we je vragen om een intro te spelen of een stukje alleen te zingen. 

 

Uitkomsten

Als de intake heeft plaatsgevonden, gaan de aanwezige ervaren muzikanten en de kerkelijk werker muziek overleggen over de uitkomsten. Daarbij wordt ook je vooraf aangeleverde motivatie meegenomen. Globaal gezien zijn er drie uitkomsten: 1) je kunt starten in een team,  2) je kunt starten in een team met coaching al dan niet in combinatie met het advies om les te nemen, of 3) we raden je aan om les te nemen en later eventueel nog eens een intake te doen.

 

Proefperiode

Na drie verschillende diensten waarin je muzikaal begeleid hebt, gaan we evalueren hoe het gaat. Dit doen we, omdat we kwaliteit in muzikale begeleiding in de gemeente belangrijk vinden. Hierna beslissen we samen of je verder kunt gaan in een team. Je kunt dan aangeven of je het naar je zin hebt en op je plek bent.  Als je verder kunt gaan, dan worden afspraken gemaakt over wanneer we weer evalueren.

 

Aandachtspunten per specialisme

 

In dit document kun je aandachtspunten per specialisme vinden. Dit kan je helpen in je voorbereiding.

 

Heb je vragen?

Contact: muziek@cgkzwolle.nl