Home > Diensten
Terug

Opstaan

Datum & tijd:Zondag 29 april, 09:30
Locatie:Noorderkerk
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)

Beschrijving

Vanmorgen lezen we verder in Romeinen 5. in vs. 12- 21 schetst Paulus twee bewegingen die in deze wereld naast elkaar staan. De eerste is de beweging van de zonde en het kwaad die sinds Adam van mens tot mens de hele wereld is doorgegaan. De tweede is de beweging die op gang gekomen is door Jezus, een beweging van vrijspraak. Het zijn allebei menselijke bewegingen. Paulus zegt wel dat de tweede  beweging veel sterker is dan de eerste, omdat de genade van God zo overvloedig is. De tweede beweging van vrijspraak leidt tot leven en gerechtigheid voor alle mensen, schrijft Paulus. 

Liederen 
Psalm 134
Gezang 311 (Nieuw Liedboek)
Kinderopwekking 203 Gebed
Nieuw Liedboek 833
Opwekking 167 Samen in de naam van Jezus
Gezang 297: 1 en 2
Gezang 411: 6

Schriftlezing 
Genesis 4:23-26
Romeinen 5:12-21
Johannes 14:12-13

Thema 
Met Goede Vrijdag begon de revolutie

Collecte: Zomerpakkettenactie

Voor gezinnen die het financieel niet breed hebben is de zomer niet zo’n leuke periode. Het is voor hen niet mogelijk om op vakantie te gaan of leuke dingen te doen met de kinderen. Jij kan helpen de zomer voor deze gezinnen iets zonniger te maken door hen, samen met je familie, vrienden, buren, kring, een leuk zomerpakket aan te bieden!
Meld je vóór 7 mei aan via stichtingpresent.nl/zwolle/zomerpakkettenactie. Je vindt hier en in Contact van april ook meer informatie over de actie.

Met de opbrengst van de collecte zal de Diaconie, Hart voor de Stad een extra bijdrage geven waarmee jullie het pakket kunnen aanvullen. Vermeld bij de aanmelding dat je betrokken bent bij de CGK, zodat je gebruik kunt maken van deze extra bijdrage.