Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 30 september, 09:30
Locatie:Noorderkerk
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)

Beschrijving

In het boek Ester lezen we over een Joods weesmeisje, ook nog balling, die op ongedachte wijze koningin wordt in het Perzische wereldrijk.  Als in het vervolg van de geschiedenis het Joodse volk door een Perzische wet wordt bedreigd met uitroeiing wijst haar oom Mordechai haar erop dat ze haar bijzondere  plek niet zomaar gekregen heeft.  Ze heeft wel leeuwenmoed nodig om zich nu ook daadwerkelijk in te zetten voor de redding van Gods volk. Het thema van deze dienst is dan ook: dappere mensen. (Het woordje 'vroom' betekent ook 'dapper')

Collecte: Stichting Encelia Curacao

Curaçao is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Het is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het heeft rond 158.000 inwoners.
Stichting Encelia springt in op de nood die op Curaçao heerst. Kinderen, jongeren en ouders bieden we de helpende hand. Fundashon Encelia is een christelijke stichting. Wij geloven dat ieder mens, groot en klein, waardevol is in Gods ogen.
Crisisopvang
Encelia vangt kinderen die uit een crisissituatie komen tijdelijk op. In een korte periode van 12 tot maximaal 16 weken, wordt de kinderen stabiliteit en houvast geboden en een begeleidingsplan opgesteld voor hen en hun omgeving.
Opvoedondersteuning
Encelia helpt ouders waarvan één of meerdere kinderen op de crisisopvang zijn opgenomen. Encelia ondersteunt en stimuleert de ouders in de opvoeding door middel van gezinsbegeleiding.
Preventie
Encelia biedt een interactief karaktervormend preventieprogramma voor jongeren van 11 tot 18 jaar. ‘Wak bo kaya’ wordt gegeven op scholen en in buurtcentra.
Samenwerking
St Encelia werkt samen met St De Hoop in Dordrecht.

NL24 INGB 06 69 61 81 36 INGBNL2A Dordrecht
Tav St Encelia.