Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 7 juli 2019, 09:00
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Naluisteren:Naluisteren

Beschrijving

We lezen vanmorgen Romeinen 6, waar Paulus ingaat op een vraag die kennelijk rees n.a.v. zijn verkondiging: Moeten wij bij de zonde blijven zodat de genade toeneemt. Een veelzeggende vraag. We kunnen al veel leren van deze vraag. Toch valt het antwoord anders uit als we misschien aanvankelijk denken.

Collecte: Rohingya’s vluchtelingen

Informatie collecte zondag, 7 juli: Rohingya’s vluchtelingen

In augustus 2017 vluchtten ruim 730.000 Rohingya’s van Myanmar naar Bangladesh. De Rohingya’s zijn een moslim minderheid in Myanmar (overwegend boeddhistisch) en zijn nooit door de regering van Myanmar erkent en hebben dus geen staatsburgerschap met daarbij behorende rechten ontvangen.

Bangladesh heeft de Rohingya’s in vluchtelingen kampen ondergebracht om te voorkomen dat ze banen / werk zouden innemen. Onder grote internationale druk moet Myanmar de vluchtelingen weer terug nemen, maar de meesten durven niet omdat de veiligheid niet voldoende gewaarborgd is. Tot nu toe verblijven ze nog steeds onder zeer slechte omstandigheden in de kampen in Bangladesh; zelf een arm land die bij lange na niet in staat is om voldoende hulp te verschaffen. Daarom blijft ondersteuning vanuit de internationale gemeenschap noodzakelijk.