Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 22 september 2019, 19:00
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Bijzonderheid:Opbouwdienst
Naluisteren:Naluisteren

Beschrijving

In de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan legt Jezus alle nadruk op het helpen van de naaste. Godsdienst zonder dienst aan de naaste schiet ernstig tekort. Dat is toch de boodschap van deze gelijkenis. Direct erna staat het gedeelte over Maria en Martha. Martha gaat op in dienst aan de naaste, terwijl Maria helemaal opgaat in het onderwijs dat Jezus geeft. Martha is in dit gedeelte de Barmhartige Samaritaan, terwijl Maria wel een beetje doet denken aan die priester en leviet die de nood de nood lieten, terwijl ze wel in de tempel geweest waren. En toch wordt Martha vermaand en Maria geprezen.  ???

Collecte: Stal 36

Timon Woongroep Stal 36 wil een thuis bieden voor jongvolwassenen (18-30 jaar) die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben op weg naar hun zelfstandigheid.
Woongroep De Stal is gehuisvest in een sfeervol monumentaal pand in het hartje van de Zwolse binnenstad. In de gemeenschappelijke ruimte en in de ruime tuin is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De Stal is in 1985 opgericht als een leefgemeenschap en is sinds 2001 onderdeel van Timon.