Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 26 januari, 09:30
Locatie:Noorderkerk
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Naluisteren:Naluisteren
Thema deze periode:Jezus onze kracht
Kindernevendienst:geen biblefriends

Thema

Jezus onze kracht- de kracht van nabijheid.

Schriftlezing

Jesaja 63: 19b - 64:2 (NBV)
Lucas 3: 7-9, 18-23 en 38 (NBV)

Liederen

Gezang 303: Zonne en maan (Nieuw liedboek)
Psalm 93: 1,2,3
Psalm 93: 4
Kinderopwekking 305 Hand van God
Psalm 80: 6,7
Doop (Sela)
Gezang 172, 1, 2 en 4
Opwekking 378 Ik wil jou van harte dienen
Opwekking 602: Vrede van God

Beschrijving

De drie evangelisten vertellen alle drie een heel ander verhaal over de doop van Jezus in de Jordaan. Hoe gaan we daar mee om?

Lucas vertelt vooral dat er een nieuwe tijd is aangebroken. De oude tijd, van Johannes de Doper en het OT wordt gekarakteriseerd door het symbool van de bijl (De bijl ligt aan de wortel van de boom....), en de nieuwe tijd, van Jezus en zijn volgelingen, wordt gekarakteriseerd met het symbool van eend duif, hét symbool van zachtmoedige vrede.  Johannes zegt: die na mij komt is sterker dan ik. 

Daar denken we over na: dat een duif sterker is dan een bijl.  En daarom: Jezus, onze kracht!

 

Collecte: Eetcafé

De collecte is zondag 26 jan voor het Eetcafé van “Er is Hoop”. Iedere woensdag organiseren zij in het restaurant van de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat al 25 jaren een warme maaltijd voor ‘zwervers en daklozen’.
De doelgroep is in de loop der jaren enigszins verschoven door betere opvangplaatsen e.d.
Wekelijks komen er ca. 70 bezoekers. Naast de maaltijd komen de gasten vooral voor de ontmoeting met de medewerkers van het eetcafé en elkaar. De liefde en aandacht die ze de rest van de week vaak missen ervaren zij daar.
Tijd voor een kop koffie, een luisterend oor van medewerkers en gesprekken met elkaar, het samen eten en voor zover ze belangstelling hebben aan het einde een korte meditatie.
Het Eetcafé is dringend op zoek naar nieuwe jongere kokers. Mensen die één dag per maand beschikbaar zijn voor het organiseren van de warme maaltijd (voorbereiding en koken).