Home > Diensten
Terug

Dienst

Datum & tijd:Zondag 26 januari, 19:00
Locatie:Zuiderhof
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Bijzonderheid:Opbouwdienst
Naluisteren:Naluisteren

Beschrijving

 

In de oude berijming van Psalm 19 zongen we ooit: ‘Het ruime hemelrond vertelt met blijde mond Gods eer en heerlijkheid’ – ‘Maar ’s Heren wet nochtans verspreidt volmaakter glans’. Klopt die berijming, en zégt Psalm 19 echt dat de Tora (de Bijbel) volmaakter glans verspreidt dan de natuur. Of staan die twee in deze psalm naast elkaar. En hebben ‘bijbelgetrouwe’ christenen misschien te weinig geleerd te luisteren naar de stem van de natuur. We raadplegen bij die vraag ook Calvijn nog even…

We zingen in deze dienst Lied 220 uit het nieuwe Liedboek. Organist Jurrian Fahner zal het lied voor de dienst een keer met ons oefenen.

Collecte: Eetcafé

De collecte is zondag 26 jan voor het Eetcafé van “Er is Hoop”. Iedere woensdag organiseren zij in het restaurant van de WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat al 25 jaren een warme maaltijd voor ‘zwervers en daklozen’.
De doelgroep is in de loop der jaren enigszins verschoven door betere opvangplaatsen e.d.
Wekelijks komen er ca. 70 bezoekers. Naast de maaltijd komen de gasten vooral voor de ontmoeting met de medewerkers van het eetcafé en elkaar. De liefde en aandacht die ze de rest van de week vaak missen ervaren zij daar.
Tijd voor een kop koffie, een luisterend oor van medewerkers en gesprekken met elkaar, het samen eten en voor zover ze belangstelling hebben aan het einde een korte meditatie.
Het Eetcafé is dringend op zoek naar nieuwe jongere kokers. Mensen die één dag per maand beschikbaar zijn voor het organiseren van de warme maaltijd (voorbereiding en koken).