Home > Diensten > Meekijken/luisteren > informatie kerkTV

Actueel nieuws

Storingen

18-20 oktober 2019 (opgelost)
Storingen bij Kerkomroep
Door een storing bij kerkomroep werden de uitzendingen ernstig verstoord.
Op zondag werd alleen audio (geluid uitgezonden)
https://www.kerkomroep.nl/konieuws/storing-in-beelduitzending/

Vrijdagmiddag 25 oktober is op alle locaties de uitzending getest en in orde bevonden.

13 januari 2019 (opgelost: geen recente herhalingen)
Storingen bij Kerkomroep
Helaas werd de ochtenddienst in de Noorderkerk weer getroffen door een storing aan de kant van Kerkomroep. Vanuit Kerkomroep wordt naar de oorzaak gezocht, maar vanuit de CGK Zwolle wordt de druk opgevoerd om te komen tot een permanente oplossing opgevoerd.

Eind december 2018 (opgelost)
Informatie van Kerkomroep
In een uitvoerig schrijven heeft kerkomroep uit de doeken gedaan welke acties ze hebben ondernomen om toekomstige storingen te voorkomen. De diensten rond kerst lijken aan te tonen dat de acties hebben geholpen. We blijven scherp op deze situatie.

23 december 2018 (opgelost)
Informatie van Kerkomroep:
Zondag 23 december hebben (bijna) alle luisteraars en kijkers weer naar hun eigen kerk kunnen kijken en luisteren. De oorzaak van de storing van 16 december (en van 2 december) zijn gevonden en opgelost.

Echter, bij enkele kerken, waaronder uw kerk, is er wel een verstoring opgetreden tijdens de uitzending van de dienst. Om 10:33 en om 10:45 wordt de beeldverbinding met het centrale systeem verbroken. Vervolgens wordt de verbinding weer snel opgebouwd, maar de uitzending is wel onderbroken geweest. Dat ziet u ook in de archieven. Het verbreken van de beeldverbinding wordt niet veroorzaakt door iets vanuit uw kerk of de zender in de kerk maar vanuit het centrale systeem.

Een tiental kerken hebben van deze vervelende verstoring last en deze treedt al enige tijd onregelmatig op, zo ook gisteren.

16 december 2018 (opgelost)
Storing bij Kerkomroep.nl:
Zondagmorgen 16 december 2018 om 9:50 uur is er een verstoring opgetreden waardoor de app en website van kerkomroep slecht bereikbaar geweest zijn voor kijkers en luisteraars die een dienst of viering mee wilden gaan beleven.

De oorzaak blijkt te liggen in een door ons (kerkomroep.nl) uitgevoerde update van 19 oktober 2018. Tijdens de update zijn wijzigingen aangebracht in onder andere de website. In de update is een fout geslopen die niet direct zichtbaar was maar zondag jl. er voor gezorgd heeft dat de app en de site na 9:50 slecht tot niet bereikbaar geweest zijn.

Zondagmorgen zal extra monitoring op de goede werking van kerkomroep.nl worden uitgevoerd.

We willen benadrukken dat het ons zeer spijt dat deze verstoring plaats heeft gevonden. Naast dat Kerkomroep voor veel mensen thuis dé manier is om wekelijks bij hun kerk betrokken te zijn, komen de klachten over een verstoring Kerkomroep als eerste bij u (het KerkTV team van CGK Zwolle) terecht. Wij beseffen dat een verstoring van Kerkomroep gevolgen heeft voor de invulling van de zondag voor zowel de mensen thuis als voor de kerkbeheerders en blijven ons uiterste best doen verstoringen te voorkomen.

 

9 december 2018 (opgelost)
Storing bij Kerkomroep.nl:
Afgelopen zondag 9 december jl. is bij een aantal kerken, die beeld uitzenden, een storing opgetreden. Uw kerk is een van die kerken waar de storing opgetreden is. De storing is opgetreden in het centrale systeem en alleen tijdens het uitzenden van de ochtenddienst. Door de storing is er een onderbreking opgetreden in de video uitzending vanuit uw kerk. Wel is, zoals gebruikelijk, een archief gemaakt. Hoewel het archief wel volledig is, bestaat dit uit meerdere delen.

Wij hebben op de verschillende systemen extra data kunnen verzamelen welke wij nu aan het onderzoeken zijn. Uiteraard proberen wij zo snel mogelijk een duidelijke oorzaak te vinden om een definitieve oplossing te kunnen toepassen.

U zal per e-mail op de hoogte worden gehouden en uiterlijk  vrijdag 14 december 2018 bericht ontvangen over de voortgang van het lopende onderzoek.

Wellicht ten overvloede maar wij kunnen niet genoeg benadrukken dat dit probleem onze volle aandacht en prioriteit heeft.

2 december 2018 (opgelost)
Kerkomroep.nl kampte met problemen. Deel van de uitzendingen kon niet live worden gevolgd.
Zijn wel terug te kijken..

oktober/november 2018 (opgelost)
De live uitzendingen vanuit de Noorderkerk en de Zuiderhof worden wel eens onderbroken.
Dat leidt ook tot verschillende uitzendingen bij het achteraf terugkijken. 

25 maart 2018 (opgelost)
Geen uitzending van ochtenddienst Noorderkerk wegens een storing (is in de middag verholpen)
Zuiderhof tijdens eerste dienst alleen geluid.​

februari 2018 (opgelost)
We krijgen een enkele melding van storingen. Helaas kunnen we aan de zendende kant geen storingen ontdekken.
Lijkt daarom op wat problemen aan de ontvangende kant (vaak klachten van klanten van KPN).

4 november 2017 (opgelost)
De storingen blijken hardnekkig.
Ondanks veel contact en veel werk door de mensen van Kerkomroep bleven de storingen zich voordoen.
Inmiddels zijn er de nodige maatregelen getroffen.
We hopen dat de uitzendingen komende zondag probleemloos verlopen.

21 oktober 2017 (opgelost)
De afgelopen periode zijn er problemen geweest met de uitzendingen.
Oorzaak ligt bij het netwerk van onze internet provider.
Deze problemen zouden vanaf deze week verholpen moeten zijn.
Dit is de reden dat bij de Noorderkerk en de Verrijzeniskerk niet alle diensten terug te vinden zijn.

Stand van zaken

Alle locaties zijn voorzien van de techniek om KerkTV mogelijk te maken. Maar techniek alleen is niet voldoende: de apparatuur moet ook bediend worden. De opleiding is werk in uitvoering en de belangrijkste reden dat nog niet alle diensten worden uitgezonden. Belangstelling voor dit werk? Neem dan contact met ons op (zie onderaan deze pagina).
 

Uitzendingen

Meeluisteren = uitzending van alleen geluid (is ook achteraf terug te luisteren)
Live meekijken = uitzending van beeld en geluid rechtstreeks tijdens de dienst. Camera wordt bediend, opname is nog tot de vrijdag na de dienst achteraf te bekijken.
Live meekijken (zonder regie) = uitzending van beeld en geluid (camera wordt niet bediend en heeft vaste positie), opname is nog tot de vrijdag na de dienst achteraf te bekijken.

Verrijzeniskerk 

Zuiderhof

Noorderkerk.

Ondersteuning

Handleiding

Er wordt hard gewerkt aan een handleiding voor het gebruik.
Een eerste versie kan via onderstaande link al worden opgehaald.

klik hier voor handleiding 

Veel gestelde vragen

Deze zal binnenkort hier te vinden zijn.

Contact

De coördinatoren zijn bereikbaar via KerkTV CGK Zwolle