Home > Ik ben nieuw > Hoe kan ik lid worden

Hoe kan ik lid worden

Wekelijks melden zich nieuwe leden die zich aansluiten bij de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle. Lid worden van onze gemeente kan op verschillende manieren. Bij mensen die nu al lid zijn van een andere kerkelijke gemeente gaat dat anders dan bij iemand die nog nooit lid is geweest van een kerk. In toenemende mate melden zich aspirant leden die niet in Zwolle wonen. Het is belangrijk dat je je in dat geval realiseert dat de basis pastorale zorg bij de CGK in Zwolle in de kleine kring wordt georganiseerd en dat je voor aanvullende pastorale zorg naar Zwolle moet reizen. Vooral bij gezinnen met jonge kinderen kan afstand best lastig zijn aangezien jaargroepen en #durfte groepen in Zwolle bijeenkomen.

Als u/je/jullie onderstaande velden invult en het geheel verstuurt, start de volgende procedure:

  • Vaststellen of je op meer dan 20 km afstand woont. In dat geval krijg je eerst een gesprek met een ouderling.
  • In de komende weken ontvang je een uitnodiging voor de introductiekring. Dit is een plek waar jij, jullie en andere nieuwe leden in drie bijeenkomsten van anderhalf uur een nadere kennismaking hebben met onze gemeente, onder leiding van gemotiveerde gemeenteleden van CGK Zwolle. Het volgen van de introductiekring is verplicht.
  • Na de derde bijeenkomst zal, via het kerkelijk bureau, een vertegenwoordiger van de gemeente (ouderling) contact met je opnemen voor een gesprek.
  •  Na dit gesprek en een positief advies van de ouderling, de ontvangst van de kerkelijke gegevens van de kerk waar afscheid van genomen is (indien van toepassing) én het inleveren van de antwoordkaart over de ledenbijdrage, zal je aanvraag vermeld worden in het Mededelingenblad.
  • Tegelijkertijd worden je gegevens doorgegeven aan de kleine kring waar je vanaf dat moment deel van uit gaat maken.

Voor vragen kun je altijd terecht op het kerkelijk bureau: tel: 038-4232833, e-mail: kab@cgkzwolle.nl.
(Thorbeckegracht 37, 8011 VN Zwolle (1e verdieping Noorderkerk) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van  9.30 – 12.30 uur).

Nog een gezinslid toevoegen