Home > Kerstisfeest

Wij vieren kerst, want kerst is feest. Maar waar is dat feest eigenlijk?

 

God laat ons zien waar het feest van kerst is. En dat doet Hij door ons door de ogen van andere mensen naar kerst te laten kijken; het feest van Jezus' komst naar de aarde. Het feest van het Licht in de wereld. Zo doet God dat altijd, Hij zet alle soorten mensen in om Zijn liefde te laten zien.
Waar is het feest van kerst voor jou?

 

Tijdens een babyshower kijken we door de ogen van Elizabeth en Zacharias naar de geboorte van Jezus. In de bijbel lezen we dat Elizabeth een nicht is van Maria, de moeder van Jezus. We stellen ons voor dat Elizabeth met haar man een babyshower organiseert.

 

Met eigentijdse en herkenbare kerstmuziek en -verhalen. Onder andere met spreker Anne Velema, gastvrouw Hilde Schoonbeek, organisatie door tientallen jongeren!

In een sprankelende kindermusical vertellen we het verhaal van het engelenkoor dat ten tijde van Jezus’ geboorte de herders toezingt die in het veld de nacht doorbrengen. We stellen ons voor dat de hemel op stelten moet hebben gestaan: vanuit de heerlijkheid ging Gods Zoon als baby de koude wereld in.

 
 

Voor kinderen en volwassenen. Met muziek en vertellingen, kinderen acteren en zingen. Mede georganiseerd door KISI – God's singing kids. Duur: 50 minuten.

In deze viering vol herkenbare kerstliederen, staat dominee Arie van der Veer, (o.a. bekend van de EO), stil bij het verhaal van de wijzen uit het Oosten. Zij kregen met het licht van een ster antwoord op hun vraag: waar is Hij? Maar wat als jij als wijze die vraag nu stelt? Laat je verrassen door het Licht dat nu in de wereld is.

 

Een toegankelijke kerstviering voor iedereen die zich afvraagt waar Jezus nu is, ruim 2.000 jaar na Zijn geboorte. Met natuurlijk veel kerstmuziek en in een feestelijke ambiance.