Home > Nieuws
Kerstpakkettenactie Zwolle: geef Gods liefde door aan Zwolle 

Kerstpakkettenactie Zwolle: geef Gods liefde door aan Zwolle 

vrijdag 14 oktober 2016 05:53

Kerst ligt nog ver in het verschiet maar er wordt nu al hard gewerkt aan de Kerstpakkettenactie Zwolle. Wilt u Gods liefde doorgeven en Kerst feest voor alle Zwollenaren laten zijn? Lijkt het u leuk om samen met anderen zinvol én gezellig bezig te zijn? Doe dan mee en geef 2 uur van uw tijd weg aan deze actie. 

De Kerstpakkettenactie Zwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar 1750 gezonde feestdozen te maken. Deze zijn voor bijvoorbeeld de Voedselbank en de daklozenopvang. Wist u dat bij de actie van vorig jaar maar liefst 700 Zwolse vrijwilligers hebben meegedaan? Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor bijna 10.000 euro aan giften gegeven. 

Helpt u dit jaar ook mee? 
Op vrijdag 16 december worden de hele dag - en op zaterdag 17 december van 8:00 tot 18:00 uur - boodschappen ingezameld bij alle Jumbo’s in Zwolle en bij de Albert Heijnwinkels in Zwolle-Zuid. U kunt dan boodschappen kopen en doneren voor de actie. 

Daarnaast kunt u als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of u kunt de ingezamelde artikelen met uw eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal 2 uur. Het is leuk om dit met elkaar te doen als kerkleden, vrienden of als wijkgenoten samen. 

Via het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl kunt u zichzelf - of als groep - digitaal inschrijven voor een klus. Op dit moment is het formulier nog gesloten, maar eind oktober zal deze opengesteld worden voor iedereen. 

U kunt de actie ook helpen door fiscaal aftrekbare gift over te maken via NL59 RABO 0387 3949 74. Dit rekeningnummer is ten name van 'Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid'. Vergeet niet bij de omschrijving 'Kerstpakkettenactie' te vermelden. 

De kracht van samenwerken 
Eén van de organisatoren van de actie, Jan de Beer, vertelt: “De kracht van de actie is dat we allemaal vrijwilligers zijn. Niemand ontvangt vrijwilligersvergoeding want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we actief samen met bestaande hulporganisaties en de gemeente Zwolle.” 

Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop vindt u aanbevelingen van onder anderen PEC Zwolle, Kees Kraayenoord en het college van b en w.