Home > Nieuws
Startzondag: Samen geloven

Startzondag: Samen geloven

dinsdag 8 september 2009 19:22
Onder het thema Samen geloven willen we op zondag 13 september als gemeente het seizoen beginnen. Een seizoen waarin weer veel activiteiten zullen plaatsvinden. In het middagprogramma van deze Startzondag kan jong en oud in De Bolder nader kennismaken met deze en nog vele

andere activiteiten die in onze gemeente plaatsvinden. 

Dit kan onder andere door het bijwonen van workshops en het bezoeken van informatiestands, die verspreid door het gebouw zullen staan. Een volledig overzicht van alle activiteiten geeft het boekje "samen geloven, activiteitenoverzicht 2009/2010, te downloaden op de homepage, onder "publicaties. 

 

Verder is er van 15.00 tot 16.00 uur (onder het genot van koffie/thee/limonade met iets erbij) 

en van 17.30 tot 18.30 uur (onder het genot van soep, salade en uw eigen meegebracht brood) 

tijd voor het ontmoeten van elkaar. Voor samen geloven is elkaar ontmoeten, elkaar (leren) kennen heel belangrijk. We zien u/jou graag bij deze ontmoetingsmomenten.

  

Het volledige programma van zondag 13 september:

 

 

Workshops tijdens het middagprogamma van de Startzondag

 

Het middagprogramma van de Startzondag staat helemaal in het teken van
samen geloven.

Door middel van workshops en informatiestands kunt u / kun jij je laten informeren wat er allemaal binnen en door onze gemeente gebeurt en kunt u / kun je meedoen.

Om 16.15 uur en om 17.00 uur zullen er korte workshops zijn over allerlei activiteiten en onderwerpen.

 

Hierbij een overzicht van de workshops:

Alpha-cursus
Hoe ziet een avond van de Alpha-cursus er uit? Waarom zou je aan de Alpha-cursus meedoen?          Hoe nodig je iemand uit voor de Alpha-crusus?

Beamen in de kerkdiensten

Hoe werkt het? Wat komt er bij kijken?

Bijbel en dans

Op welke manieren wordt dans in de Bijbel gebruikt? Hoe kunnen we dans in deze tijd een plekgeven? Hoe is het om zelf een makkelijke dans aangeleerd te krijgen? En wat is de beleving om samen met jong én oud te dansen? Je kunt het allemaal ontdekken binnen deze workshop voor jong én oud. Je hoeft voor deze workshop geen danservaring te hebben.

Catecheseviering voor ouders 

De catecheseviering is een hele andere vorm van catechisatie dan de meeste ouders vroeger hebben beleefd. Wat gebeurt er op zo’n avond? Hoe praat ik erover door met mijn kind? Wat leren ze? Wat zijn de ervaringen van ouders? Hans Das gaat graag in op deze en andere vragen en daagt ouders uit om mee te denken in thematiek en verwerkingsvormen.

Drama

Feesten van Israël

De bekende en minder bekende feesten van het Joodse volk (zoals bijv. Pesach, Chanoeka, Rosh Hasjana) hebben allemaal hun eigen gewoontes en vooral eigen gerechten. We laten u en jou kennismaken met de achtergronden van de feesten, de muziek die daarbij hoort en een proeverij. 

Gaan voor je gezin!

Onze kerk heeft een heldere missie. Maar geldt dat ook voor je gezin? Wil je samen met andere ouders meedenken hoe je hiermee aan de slag kunt gaan ? 

Kom dan naar de workshop 'Gaan voor je gezin!' door Petra en Wim Eikelboom.

Gebed
De machinekamer van de gemeente! Hoe gebed werkelijk iets kan veranderen.

Hoop voor Noord

Jeanette de Waard komt vertellen over hetgeen gebeurt in Amsterdam.

Ik wil iets leren

In deze workshop worden de Leerhuis-cursussen van het komende seizoen toegelicht en iets verteld over de opbouwdiensten en de thema's van dit jaar.

Jongerenreis Moldavië

Een groep jongeren is afgelopen zomer voor een werkvakantie in Moldavië geweest. Ze praten u graag bij over de enthousiaste kinderen, de activiteiten, de bouw van een speelplaats en de persoonlijke contacten met Corinne Anbeek.

Koken
Een workshop die zeker ook voor jongeren interessant is. Samen koken om vervolgens de hele gemeente te dienen. Want vanuit deze workshop zal een smaakvolle aanvulling verzorgd worden op het door gemeenteleden zelf meegenomen brood.

Niet te scheiden

Pastoraat aan kinderen en tieners van wie de ouders zijn gescheiden. Tijdens de workshops zal ingegaan worden op de redenen waarom de werkgroep ‘Niet te Scheiden’ is opgericht en het doel van deze werkgroep, de gevolgen van echtscheiding voor kinderen en op de activiteiten die door de werkgroep worden georganiseerd voor kinderen en tieners zoals de Doe&Praatgroep.

Quilten
Hier kun je het stukje stof inleveren dat je met je kring hebt bewerkt. Er wordt een begin gemaakt met het aan elkaar naaien zodat een quilt ontstaat.

Samen creatief

Samen ontspannen, samen SCHILDEREN! U krijgt te horen waarom het een geweldige kringervaring is, wat u/jij kunt verwachten en hoe we het vorm geven. Komt het zien! 

Sonrise/Afrikaproject 2010
Een creatieve kennismaking met het Sonrise project. Een project waarbij door middel van sport een week lang geëvangeliseerd wordt in diverse Zwolse wijken. U en jij kunnen jaarlijks meehelpen op diverse terreinen. Van kokers tot sporters, van organisatie tot nazorg. Een prachtige manier om als gemeente actief te zijn in de verkondiging van het evangelie!
Verder informatie over het Afrikaproject 2010.

Sport

Diverse sportmogelijkheden onder leiding van jongeren die meegedaan hebben met het Sonrise project. Denk om juist schoeisel. Hou er rekening mee dat we bij gote deelname misschien ook buiten sportactiviteiten organiseren.

Stichting Present

Als groep een keer wat anders doen dan samenkomen, Bijbelstudie, vergaderen etc. 

Iets bijdragen aan de samenleving? Maar hoe?

Open Doors

Een blik over de grens en ontdekken hoe anderen in totaal andere situaties moeten leven en wat wij voor hen kunnen betekenen. Een korte kennismaking met het werk van Open Doors.

KwanThando/Zuid Afrika

Een impressie van Eva Niemeijer over haar project in KwaThando en info over een nieuw project in Zuid Afrika

Vergeven in Noord-Ierland & vergeven van je naasten
In deze interactieve workshop kijken we naar het vergevingswerk in Noord-Ierland en tegelijkertijd wat vergeving van onze naasten voor onszelf betekent in de alledaagse praktijk.
Door Ariette de Bruin

Het Zuid Afrika Project6 2009
Bijpraten, foto’s bekijken, vraag en antwoord

Marriage Course

Een voorbeeld van een avond van de Marriage Course

Diakonie

Wat is gavengericht werken?

 

 

Verder zullen er informatiestands zijn over allerlei onderwerpen waar u/jij langs kunt lopen voor, tijdens en na de workshops.