Home > Nieuws
Jeugdwerk nieuwe seizoen

Jeugdwerk nieuwe seizoen

vrijdag 16 juni 14:46

Klik HIER voor een schematisch overzicht van het kinder- en jongerenwerk. Voor aanmeldadressen en contactpersonen: zie laatste pagina van Contact of klik HIER.

De meeste activiteiten spreken voor zich. Hieronder een korte toelichting op jaargroepen, #Durfte, Zomerkampen, Youth en Connect.

Jaargroepen: Voor voortgezet onderwijs klas 1 t/m 4; iedere jaargang een eigen jaargroep. Die komen om de twee weken samen. De ene keer als complete jaargroep in de Noorderkerk, de andere keer in kleine vaste groepen bij leiders thuis (inclusief eten en geloofsgesprek). Er is een aparte groep voor tieners die liever in een kleine, vaste groep bij elkaar komen, de Jaargroep-eXtra.
De nieuwe jaargroep (VO1) zal in het eerste weekend van de herfstvakantie een weekend op kamp gaan. De andere jaargroepen sluiten aan bij de zomerkampen (zie hieronder).
 

#Durfte-groepen: Talent/interesse gerichte leervorm met drie peilers (GTI):

  1. Geloofsopbouw -> Samen in gesprek over de Bijbel en geloof (catechese)
  2. Talentontwikkeling  -> Samen aan de slag met interesse/talent
  3. Inzet -> Samen de talenten inzetten in het Koninkrijk van God.

Komend seizoen weer een aantal nieuwe vormen zoals #DurfteKoken, #DurfteCreëren, #DurfOn-stage, #DurfteZoeken (Girls-only), #DurfteTwijfelen en  #Durfthe-o-logisch (17+). 
In totaal zijn er meer dan 15 durfte-groepen. Op www.durfte.nl staat het actuele overzicht en de uitgangspunten. Opgeven/informatie via www.durfte.nl of op de algemene Startavond van 13 september.


Zomerkampen: Kamp voor 13 jarigen (na de zomer naar VO2): 28-aug tot 1 september.
Kamp voor 14/15 jarigen (na de zomer naar VO3/VO4): 26 aug tot 1 september.
Voor nieuwe leden is het zomerkamp een zeer goede manier om ‘er tussen te komen’. Aanrader dus!


Youth: Jongerenbeweging op basis van Alpha principes en LEF.

 

Connect: Gespreksgroepen voor jongeren vanaf 18 jaar (tot jaar of 30)

 

Belangrijke data:

Dinsdag 27 juni: Informatieavond voor ouders over het jeugdwerk (12+). 19.45 uur Noorderkerk, inloop met koffie va 19.30 uur.

Woensdag 13 september: Algemene start- en infoavond voor alle #Durftegroepen. 19.00 uur Noorderkerk.

Zondag 17 september: Startzondag met voor VO1 t/m VO4 het knakworstenfestijn in het Wezenlandenpark (soort van informele start voor de diverse jaargroepen tijdens de jaarlijkse picknick vd kringen).

 

Voor meer informatie/vragen over het jeugdwerk komend seizoen: thijswarnaar@cgkzwolle.nl.