Home > Nieuws
Zorgen voor elkaar begint in je kring!

Zorgen voor elkaar begint in je kring!

vrijdag 14 juli 10:02

Om het onderling omzien naar elkaar steeds beter vorm te geven zijn vier jaar geleden de eerste kringmentoren gestart. Samen met de kringleiders bouwen ze aan een netwerk waarin iedereen gezien wordt!

Eén van de vertrekkende kringmentoren uit Zwolle - Zuid schreef het volgende: “Ik heb ervaren dat het goed te doen was, je gewaardeerd wordt, je het op je eigen manier kunt invullen, je geen vergadertijger hoeft te zijn. Ik heb het vooral ervaren als naast mensen staan, meedenken, stimuleren en daarbij kun je prima terugvallen op je team en op je wijkouderling.”

Om de teams van mentoren weer op volle sterkte te krijgen zijn er nog een aantal bewogen vrouwen en mannen nodig. Mensen-mensen die kunnen luisteren en inspelen op wat er in de kringen gebeurt. Je hebt de (pastorale) zorg voor een aantal kringleiders en je ondersteunt hen bij alles wat ze voor hun kringen nodig hebben. Daarvoor kom je 6x per jaar met de andere mentoren samen voor toerusting en begeleiding. Met je kringleiders kom je een paar keer per jaar samen.

Op dit moment zijn er in heel Zwolle-Zuid nog acht mentoren nodig voor de wijken: Schelle/Hanzeland, Oldeneel, Geren en Ittersummerlanden. Waarom zoveel? Omdat de huidige mentoren hun termijn er op hebben zitten en omdat we merken dat het prettiger is dat een mentor een kleinere groep kringen (en kringleiders) onder zijn of haar hoede moet hebben, om de taak goed te kunnen uitvoeren. Bedenk dat het afgelopen jaar dit werk door slechts vijf mensen is gedaan.