Home > Nieuws
UIT Vormingsjaar

UIT Vormingsjaar

dinsdag 1 mei

Wil jij meer ontdekken over jezelf, je relatie met God, wat bij jou past en over hoe jij van betekenis kunt zijn in jouw omgeving? Ga er dan een jaartje tussenUIT in Zwolle! Het UIT Vormingsjaar is een praktisch tussenjaar voor jongeren van 16-23 jaar uit Zwolle en omgeving. Een jaar waarin je stageloopt bij een maatschappelijke organisatie, je inzet in je eigen kerk en waarin je training en coaching krijgt. Om te groeien als persoon en jouw plek te vinden als christen in deze wereld!

Misschien ook iets voor jou? Lees er meer over in de flyer of op de website: www.uitjaar.nl! UIT is een initiatief van Youth for Christ Zwolle.

Wat hebben studenten tot nu toe aan dit tussenjaar gehad? Oud-student Henny vertelt: "Ik was zoekende naar welke kant ik op wilde met mijn leven. Het leek me goed om nieuwe ervaringen op te doen, meer zelfvertrouwen te krijgen en sociale contacten aan te gaan, en daardoor steviger in mijn schoenen te komen staan. Ook wilde ik graag dienen in Gods koninkrijk en groeien in discipelschap. Leren hoe ik in het normale leven op een bijzondere manier verschil kan maken. Het was tijd om iets heel anders te gaan doen. Ik ontdekte het UIT-jaar en dacht: ik heb toch niets te verliezen, dus laat ik eens gaan kijken. En heb toen de beslissing genomen om het UIT-jaar te gaan volgen. 
Het UIT-jaar was voor mij een leerzaam, interessant en afwisselend jaar. Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan, veel mensen ontmoet en vrienden gemaakt en ben gegroeid. Daarnaast zijn mijn relatie met God en mijn geloof enorm versterkt. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb geleerd dat ik Zijn waardevolle en geliefde dochter ben, dat ik er mag zijn en dat ik goed ben zoals ik ben. Het leuke van het jaar is dat het zo afwisselend is, en dat je leert door de trainingen, maar vooral door in de praktijk bezig te zijn. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar ik kan nu zeggen dat ik geen seconde spijt heb gehad van mijn beslissing om er een jaar tussenuit te gaan!"

September 2018 start er (bij genoeg aanmeldingen) weer een nieuw UIT-jaar. Wil je meer info of een keertje langskomen? Mail dan naar info@uitjaar.nl.