Home > Nieuws
Diensten zomerperiode

Diensten zomerperiode

woensdag 27 juni 10:55

In de zomerperiode (van zondag 22 juli tot en met zondag 26 augustus) gelden er afwijkende aanvangstijden voor veel diensten en een aantal kerken werken samen. Daarom hierbij een overzicht van de diensten van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, de Nederlands Gereformeerde Kerken en de Christelijke Gereformeerde Kerk in Zwolle in de zomerperiode.

We nodigen u en jou van harte uit om diensten bij te wonen!

Kindernevendienst en Crèche tijdens de ochtenddiensten in Noorderkerk, Zuiderhof en Verrijzeniskerk

Tijdens de zomerdiensten zal er in de Zuiderhof kindernevendienst zijn voor kinderen in groep 1 t/m 5 (niet tot en met 6 zoals eerder vermeld).
Op zondag 12 augustus blijven de kinderen in Zuiderhof in de dienst.. 

In de Noorderkerk en Verrijzeniskerk blijven de kinderen vanaf groep 1 in de dienst. Uiteraard willen we hier aandacht aan besteden en daarom zullen de diensten inter-generatief van karakter zijn. We vinden het een mooie gelegenheid om interactie en contact tot stand te brengen tussen jong en oud, we zijn samen gemeente en kunnen van elkaar leren. Alle generaties krijgen zo een volwaardige plek in de 'gewone' diensten.

Op alle locaties is er tijdens de ochtenddiensten crèche voor kinderen tot en met 3 jaar.

Collectedoelen tijdens de zomerregeling

Hieronder staan de collectedoelen van de NGK’s en GKv’s.
De collectedoelen van de CGK in de zomerperiode zijn gericht op hulp aan vluchtelingen, vervolgde christenen en andere groeperingen in de wereld.
Elke samenroepende gemeente is vrij in het organiseren van een tweede collecte.

We vragen dit jaar uitdrukkelijk om tijdens deze zes zondagen geen collectebonnen of -munten in de collectezak te doen, behalve in het kerkgebouw waar deze toe behoren.

Hoe kunt u geven?

  1. contant,
  2. digitaal, met uw smartphone (via de verschillende collecte-apps),
  3. met een bankoverschrijving via het rekeningnummer van het betreffende collectedoel.

De collectedoelen zijn allemaal Zwolse doelen en hebben een ANBI-status, gericht op diaconale hulp. Dat is: zorg voor ouderen en jongeren, zieken, kwetsbaren, eenzamen, verslaafden en vluchtelingen.

 “.. .dat wat je voor hen doet, doe je voor Mij ”

Klik hier voor een te printen of downloaden overzicht.