Home > Nieuws
Terugblik TeXperience’18

Terugblik TeXperience’18

donderdag 20 september 2018

In het weekend van 7-9 september hebben 17 jongeren meegedaan aan TeXperience. Een krachtmeting met jezelf & God. Met drie pijlers: teambuilding, bivak en diepgang. Nu de ergste spierpijn verdwenen is en de meeste blaren zijn weggetrokken, is het de hoogste tijd voor een korte terugblik.

Doel TeXperience: Het licht van God laten zien

Het doel voor het weekend is om het licht van God te laten zien zodat wij zien hoe geliefd, kostbaar, waardevol, zacht en krachtig wij mogen zijn.

In het licht van…

Vrijdag hebben wij nagedacht over God die Zijn licht over jouw en mijn leven schijnt. Zo worden dingen zichtbaar of komen deze in een ander licht te staan. Bij de levenskeuzes die in je deze levensfase neemt, kun je verschillende lichten laten schijnen: Geluk. Succes. Zekerheid. Vrijheid. Wat anderen vinden. Welk licht is voor jou belangrijk? En hoe past het licht van God daarin?

Wandelen in het Licht

De zaterdag hebben wij geprobeerd om woorden te geven aan de manier waarop God naar mensen kijkt. Vergelijkbaar met de manier waarop je beschenen wordt door een vuurtoren. Wat zie je allemaal voor moois, als je in het Licht wandelt? De jongeren mogen weten dat hun leven en hun keuze er toe doen.

Ook morgen weer wandelen in het Licht

Op zondag stond de vraag centraal hoe je de informatie van vrijdag en zaterdag mee kunt nemen als je straks Texel weer verlaat. Hoe blijf je in het Licht. En hoe deel je dat weer uit?

En is het een beetje gelukt?

Wij denken van wel, maar nog belangrijker, de jongeren geven dit ook aan! En wat is er dan leuker om de jongeren zelf aan het woord te laten?! De tops waren talrijker dan de tips!

Teambuilding

Hoe heb je de teambuilding ervaren? Tops:  ‘Goed! De kleine groep was erg tof. Mensen letten attent op elkaar. Ook de begeleiders waren goed en helpend aanwezig.’ ‘De spelletjes tussendoor hielpen goed mee om een beetje een hechte groep te krijgen. De leiders deden echt vet hun best en dat was heel leuk J.’ Tips: ‘Meer bidden & stille tijd.’ ‘Onderwerpen behandelen tijdens het lopen is heel moeilijk.’

Krachtmeting met jezelf

Hoe heb je de bivak/krachtmeting met jezelf ervaren? Tops: ‘Uitdagend! De spellen waren leuk! De pauzemomenten met inhoud goed getimed.’ ‘Het eten was prima, fysiek zwaar genoeg, leuke spellen.’ ‘Eten was top, afstanden waren uitdagend, ook was de competitie tussendoor leuk.’ Tips: ‘In spellen meer fysieke uitdaging (echt helemaal naar de kl*ten gaan).’ ‘Spelletjes waarbij je moet springen doen echt zeer aan je voeten en dat is minder leuk.’

Krachtmeting met God

Hoe heb je de krachtmeting met God ervaren? Tops: ‘Mooi thema, voor iedereen persoonlijk toepasbaar.’ ‘Lekker afwisselend en verschillende vormen om bezig te zijn met geloof, top! Zingen was ook fijn.’ ‘Korte, duidelijke overdenkingen, top!’ Tips: ‘Wel mogen er meer concrete levensverhalen gebruikt worden. Hoe maken jullie zelf verschil? Wat helpt? Wat niet? En wat mogen wij zelf ontdekken?’ ‘Mag van mij wel iets meer diepgang in de kleine groepen.’

Samenvattend

Wij kijken met zijn allen terug op een indrukwekkend en gezegend weekend. Waarbij de groep, het bikkelen met elkaar en de goede christelijke gesprekken een prachtige TeXperience hebben opgeleverd! Wij zien uit naar TeXperience’19.

Marije, Korien, Monique, Bram, Evert, Henk, Mark, Sander en Owe.