Home > Nieuws
Alephcursus voor Bijbels Hebreeuws

Alephcursus voor Bijbels Hebreeuws

donderdag 22 november

In het nieuwe jaar wordt de Alephcursus voor Bijbels Hebreeuws weer aangeboden. In acht donderdagavonden leert u zelfstandig bijbelwoordstudie te doen vanuit de grondtekst.

Bijbels ‘denken’ en de Hebreeuwse taal zijn niet te scheiden. Daarom is het goed en verrassend leuk om meer te weten van die wonderlijke Brontaal. Na slechts acht lessen kunt u zelfstandig Bijbelwoordstudie doen met behulp van een concordantie. In acht avonden leert u alle Hebreeuwse letters en krijgt u een handreiking om vanuit het Hebreeuws bijbelstudie te doen. Een klein voorproefje: het eerste Bijbelwoord ‘reshiet’ betekent niet alleen ‘begin’ (Genesis 1:1), maar ook ‘beginsel’ (Psalm 111:10) of ‘eersteling’ (Leviticus 23:10). Het voorzetsel ‘in’ (‘be’ in het Hebreeuws) kan ook vertaald worden als ‘met’. Hierdoor krijgt o.a. de eerste Bijbelzin een enorme verrijking of verdieping. “Met de eersteling schiep God de hemel en de aarde...”

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op Studiehuis Reshiet
Deze cursus wordt gehouden op donderdag  10 en 24 januari, 7 en 28 februari, 7 en 21 maart en 4 en 18 april in de Zuiderhof, (Troelstralaan 25) van 19.30 uur tot 21.30 uur.

docent: Elske Vahl-Leusink
Aanmelden via alephzwolle@gmail.com.