Home > Nieuws
Paasmusical 2019 "Lilli en de ongelofelijke comeback"

Paasmusical 2019 "Lilli en de ongelofelijke comeback"

maandag 28 januari

Jongens en meiden, opgelet !
Hou jij van zingen, toneelspelen, dansen, op het podium staan of juist achter de schermen actief zijn, samen met anderen een fantastische voorstelling voorbereiden en laten zien ? Dan is dit bericht speciaal voor jou!
 

Dit jaar willen we op 2e paasdag (maandag 22 april ’19) in samenwerking met KISI (je kent ze misschien nog van vorig jaar Kerst, ze zijn toen in Zwolle geweest om met jullie “De hemel op stelten” in te studeren en op te voeren) een Paasmusical neerzetten met als titel “Lilli en de ongelofelijke comeback!” Een vrolijke Paasmusical met een duidelijke boodschap, moderne liederen, spannende toneelscènes en dynamische dansen! Jij doet toch ook mee?? …
We vragen dan van jou om je op te geven ! Het is daarbij belangrijk dat je alle oefenmomenten aanwezig kunt zijn! Schrijf deze dan ook meteen op de kalender of in je agenda.

Het verhaal :
Lilli’s vriendin Klara is wanhopig. Haar grootmoeder is erg ziek. Wat als ze sterft? Is er een leven na de dood? Midden in de nacht krijgt Lilli bezoek van Samuella. Ze neemt haar mee naar het oude Jeruzalem. Lilli ziet de vrouwen en de discipelen die om Jezus rouwen en vervolgens geschokt het lege graf ontdekken. Ook ontmoet ze een scepticus: Thomas twijfelt aan de herrijzenis van Jezus, totdat hij zelf de verrezen Heer ontmoet. Lilli weet het nu zeker : Jezus is werkelijk opgestaan. De opstanding is ook voor ons echt waar!

Steeds opnieuw worden wij mensen geconfronteerd met de dood. Wat gebeurt er daarna? Is er een opstanding? Hmm, dat kun je niet weten, want er is nog nooit iemand teruggekomen. Of toch wel?
Twijfels over de opstanding van Jezus zijn normaal. De musical pakt deze op en laat zien dat er desondanks betrouwbare getuigen zijn. Het wil helpen begrijpen dat Jezus leeft en dat Hij de dood voor eeuwig heeft verslagen.

Praktische informatie :
* Leeftijd : vanaf 7/8 jaar (ook graag tieners en enkele volwassenen!)
* Oefendata :
12 maart             Dinsdagmiddag 15.30 – 19.00 uur uitleg/rolverdeling/cd’s + script
                              uitdelen/oefenen met koorliederen + bewegingen
23 maart             Oefen zaterdag 9.30 – 17.00 uur
3 april                  woensdag 14.30-16.00 oefenen, daarna doorloop tot 19.30 uur
17 april                woensdag 14.30-16.00 oefenen, daarna doorloop tot 19.30 uur
22 april                maandag 2e Paasdag : 14.00 uur en 16.30 uur opvoering!


*Nodig : minimaal 40 deelnemers (max 75)
*Per gezin wordt er een CD met de liedjes aangeschaft om thuis te kunnen oefenen

Aanmelden of meer info : kinderrijk@cgkzwolle.nl
(graag met onderwerp : aanmelden Paasmusical)