Home > Nieuws
Fladdernieuws van Meidenclub de Vlinders!

Fladdernieuws van Meidenclub de Vlinders!

vrijdag 5 april 15:48

Heb je wel eens Bijbels 30 seconds gespeeld? Een glow in the dark speurtocht gedaan waarbij je bijbelteksten bij elkaar moest zoeken? Een drama workshop gevolgd?

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van wat we met de meiden uit groep 7 en 8 doen die om de week in en om de Zuiderhof op woensdagavonden bij elkaar komen. Faith & Fun!

Door middel van allerlei activiteiten en gesprekken brengen we het geloof in de Here Jezus dichterbij deze meiden.

Elk jaar organiseren we een hele speciale avond: De Moeder-Dochter of Vader-Dochter Avond. Maar ook bijvoorbeeld opa’s, oma’s, tantes, ooms zijn dan welkom. Het is ons doel om een avondje quality-time aan te bieden. Dit jaar was de Vader- Dochter aan de beurt. Aan de hilarische foto’s kun je wel zien dat we veel fun hadden met z’n allen! De avond begon met een rustig gedeelte, waarbij ze in tweetallen aan de hand van een gesprekspapier met elkaar in gesprek konden gaan. Kostbare momenten! We hoorden over Jona, die ongeduldig was. Maar dat de Here God juist veel geduld met hem had én ook met ons heeft. Vanuit die geduldige houding mogen we ook als mensen met elkaar omgaan.

We laten even een paar clubmeiden aan het woord, zodat ze kunnen vertellen waarom ze naar meidenclub gaan, wat ze er leuk aan vinden en wat ze er leren:

Elise (10 jaar) “Ik vind het echt heel erg leuk op club, omdat je met z’n allen bent en steeds nieuwe activiteiten doet. Ik leer dingen over God door er over te praten en door er leerzame spelletjes over te doen”

Desirée (10 jaar) “Ik vind het gewoon leuk om activiteiten te doen met de groep. Het allerleukst vond ik het kanoën aan het begin van het seizoen. En de glow-in-the-dark speurtocht vond ik heel gezellig. En ik won samen met mijn opa een prijs bij de Vader-(Opa)-(klein-)Dochter Avond. Eigenlijk hadden we verloren, maar vele laatsten zullen de eersten zijn, dus toen kregen wij óók een prijs! Dat vond ik wel geinig. We leren veel over God en over liederen die over God gaan.”

Britt (10 jaar) “Het is altijd heel gezellig op club en we doen eigenlijk altijd iets leuks. We leren over ons geloof, ook door verschillende spelletjes die we doen. En ik heb geleerd om voorzichtiger met mensen om te gaan, omdat je niet altijd weet waar iemand mee zit ofzo, dat we rekening leren te houden met elkaars gevoelens.”

Myrle (11 jaar) “Ik ga naar de meisesclub omdat het daar gezellig is en we altijd leuke dingen doen. Spelletjes, actieve dingen buiten enz. Het is gezellig omdat er een leuke groep meiden op zit. Ik leer zo andere meiden kennen en we leren over het geloof in God.”

Nora (11 jaar) “Ik ga graag naar club omdat ik meiden van de kerk leer kennen. We doen er veel leuke spelletjes en praten met elkaar over de bijbel. Het is er altijd erg gezellig ????!”

Voor het nieuwe seizoen zijn we voor groep 8 dringend op zoek naar leiding om dit mooie werk in Gods koninkrijk voort te zetten!
 

Praktisch: Het clubseizoen begint ná het CGK startweekend en eindigt rond Pasen. We komen als meidenclub in principe één keer per twee weken bij elkaar, op woensdagavonden van 18.45u – 20.15u in de Zuiderhof, uiteraard hoef je niet in Zuid te wonen. Het team vergadert één keer per 4 á 6 weken om de invulling van de avonden gezamenlijk te bedenken. Elke avond zijn er ook 1 of 2 hulpouders ingeroosterd ter ondersteuning.

Wat zou het gaaf zijn als JIJ mee helpt fladderen! Als je meer wilt weten, of je aan wilt melden, mail dan naar Cora  vandalen@solcon.nl 
Bellen kan natuurlijk ook: 038 4265635