Home > Nieuws
'Een kerk die kan' - presentatie boek Rudolf Setz

'Een kerk die kan' - presentatie boek Rudolf Setz

zaterdag 11 mei 07:58

Op zaterdag 15 juni presenteert onze oud-kerkelijk werker Rudolf Setz in de Verrijzeniskerk het boek: 'Een kerk die kan'. De ondertitel is: ‘zoek de bloei van je buurt’.
Hij schreef het samen met dr. Marten van der Meulen. ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers en René de Reuver – scriba Protestantse Kerk – nemen de eerste exemplaren in ontvangst.

Rudolf was van 1996 tot 2005 kerkelijk werker in onze gemeente en initiatiefnemer van de Alpha-cursus, Stichting Present en de Ontmoetingsdiensten. Marten is universitair docent aan de Protestantse Theologische Universiteit en gepromoveerd op nieuwe vormen van kerkzijn. Hij woont samen met zijn gezin in Assen en pioniert vanaf 2014 samen met Rudolf en Akke Setz. De nieuwe gemeente Assen Zoekt groeide de afgelopen 10 jaar van een handjevol mensen naar een diverse gemeenschap met ruim 300 deelnemers.

Rudolf over het boek: “Ik heb veel geleerd van inspirerende Engelse en Amerikaanse kerken. Maar vaak dacht ik: we hebben eigen Nederlandse voorbeelden, verhalen en doordenking nodig. En nu is het zover. Vanuit de praktijk van Assen Zoekt, Stichting Present en de CGK Zwolle geeft dit boek inzichten, theologische reflecties en handvatten waar je als gemeente en als gemeentelid wat mee kunt. Ik zou het fantastisch vinden om veel Zwollenaren te ontmoeten en te inspireren op 15 juni.” Het boek is voor gemeenteleden die nadenken over ‘een kerk die kan’, pioniers kerkelijk werkers en predikanten.  

Inspiratie 2019 wordt georganiseerd door Nederland Zoekt. Er wordt geen entree gevraagd maar een gift op de dag.
 

Programma:  

13.30 – 17.00

  • Boekpresentatie met bijdragen van Rudolf Setz en Marten van der Meulen
  • Liederen van ‘Reisgenoten’ – schrijvers collectief onder leiding van Johan de Jong (Pelgrimstocht)
  • Uitreiking boek aan tweede kamerlid Gert-Jan Segers en aan René de Reuver

17.00 – 18.30

  • Maaltijd en ontmoeting
  • Markt met mogelijkheden

19.30 – 21.00 uur

  • Pelgrimsconcert  Reisgenoten – onder leiding van Johan de Jong

Ds. Arjan Hilbers las mee met het boek. Het raakte hem vooral dat in ‘Een kerk die kan’ geen poging wordt gedaan bestaande kerken kritisch onder handen te nemen zodat er een handboek voor het veranderen van kerken ontstond. Eigenlijk worden heel eenvoudig ontmoetingen en gebeurtenissen rondom het evangelie van Jezus Christus beschreven die mensen In contact brengen met God en met elkaar. En die mensen motiveren van betekenis te zijn voor hun directe omgeving. Zo groeit er een nieuwe gemeenschap die verbazend veel lijkt op de eerste gemeenten die in het Nieuwe Testament worden beschreven. Hilbers vindt het prachtig om zo’n gemeenschap te omschrijven als een ‘oefenplaats van het Koninkrijk van God.’

Meld je aan voor Inspiratie 2019 (middag, avond of een combinatie) op www.eenkerkdiekan.nl.
De prijs van het boek is 18,95 maar bij voorinschrijving te bestellen voor 13,95.