Home > Nieuws
GroeneKerkendag 2019 in Zwolle!

GroeneKerkendag 2019 in Zwolle!

dinsdag 4 juni

Dit jaar wordt de GroeneKerkendag in Zwolle georganiseerd! Wil jij meer weten over deze dag? Je kaarten bestellen met korting? En is de CGK Zwolle eigenlijk al zo'n Groene Kerk?

GROEN GELOVEN is het thema van de GroeneKerkendag 2019. Op zaterdag 5 oktober 2019  zullen boeiende sprekers ingaan op de beweegredenen om te zorgen voor Gods schepping. Met meer dan 12 proeverijen, 4 colleges, en de presentaties van bijzondere initiatieven in het land is deze dag een inspiratie voor jong en oud. De dag vindt plaats in het Dominicanenklooster, één van de groene kerken in Zwolle. Geweldig dat deze dag in onze stad georganiseerd wordt.

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, georganiseerd door: Tear, Christenunie, Kerk in Actie, de EO, A Rocha, Micha Nederland, CCA, CGMV en Laudato SI werkgroep Nederland.

Laat jij je ook inspireren? Groen Geloven biedt je nieuw perspectief op de aarde als Gods Schepping. Laat je inspireren door prikkelende speeches, ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en ontvang theologisch onderwijs over ecologische gerechtigheid. Nieuwsgierig welke concrete stappen jij kunt zetten om thuis, in onze kerk en in je omgeving het verschil te maken?

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.groenekerken.nl/groengeloven en zijn nog tot 11 juni te reserveren met de maximale (vroegboek)korting. Bij het aanmelden kun je invullen dat je via het evenement hebt gehoord via GroeneKerkenactie.


Wat is die GroeneKerkenactie?

GroeneKerkenactie heeft een enthousiasmerende en motiverende rol. De actie biedt geloofsgemeenschappen een platform om te laten zien hoe je duurzaamheid vorm kunt geven in je eigen omgeving in het klein en in het groot. Wanneer je een aantal duurzame stappen hebt genomen en samen hebt besloten elk jaar één duurzame stap te zetten, ontvang je van de organisatie een GroeneKerkenbordje. Duurzame stappen kunnen bijvoorbeeld zijn: themazondagen organiseren over duurzaamheid, het bevorderen van fietsgebruik, energiebesparende maatregelen nemen, et cetera. Je hoeft als geloofsgemeenschap niet al volledig duurzaam te zijn om je aan te kunnen sluiten, maar via GroeneKerkenactie laat je zien dat je op weg bent.


Is de CGK Zwolle al een Groene Kerk?

Ook de CGK Zwolle gaat zich aanmelden als groene kerk. Eigenlijk zijn we het al, doordat we bezig zijn groene stappen te zetten. De kerkenraad heeft ook uitgesproken dat duurzaam leven en handelen een onmisbaar aspect is van de Bijbelse betekenis van ‘recht doen’ en heeft de ‘Kleine theologie van de duurzaamheid voor de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle’ vastgesteld als basis voor denken, leren en doen in onze gemeente. (klik hier voor het document)

We hebben dus als gemeente de wens om duurzame stappen te blijven zetten en melden ons aan met de intentie ten minste één duurzame stap per jaar te zetten. We sluiten ons er graag en van harte bij aan. Hoe tof zou het zijn als we als kerken in Zwolle bekend staan om onze zorg voor alles wat we gekregen hebben, voor alles in de schepping en voor onze naasten dichtbij en ver weg. Dat we keuzes mogen maken, klein en groot, die impact hebben!

 

Namens de werkgroep GroenRecht,
Annelie Jacobs