Home > Nieuws
Zondag voor de vervolgde kerk

Zondag voor de vervolgde kerk

woensdag 12 mei 2010 09:38

30 mei is uitgeroepen tot zondag voor de vervolgde kerk. Binnen de CGK Zwolle zetten wij zondag 16 mei daarvoor apart. Wij vinden het belangrijk om stil te staan bij onze broeders en zusters die niet vrij zijn om hun geloof te beleven. Bijzonder is dat in de ochtenddienst in de Noorderkerk en De Bolder een getuigenis wordt gegeven door één van onze gemeenteleden die vorige week een gebeds- en bemoedigingsreis heeft afgesloten.

zij is naar een land geweest dat bekend staat om zijn immense christenvervolging. Wij krijgen een zeer indrukwekkend verhaal te horen, dat ons de vervolgde kerk op het hart bindt.
We kijken ook naar wat de BIjbel ons leert over vervolging en onze plek daarin. Om 9.30 uur in de Noorderkerk en om 11.00 in de Bolder lezen we over de eerste martelaar die ons in de Bijbel wordt geschetst: Stefanus. Stefanus weerspiegelt Jezus en betaalt daar de prijs voor. De geschiedenis in de Bijbel houdt ons een spiegel voor. Hoe weerspiegelen wij Jezus? En welke weerstand roept dat op?