Home > Nieuws

Beroepingswerk

donderdag 21 november

Zoals eerder gemeld heeft onze gemeente een beroepingscommissie die in samenwerking met de CGK Hasselt op zoek is naar een predikant.

Intensief verrijkend en mooi werk dat uw gebed vraagt!

We zijn aan de slag!

Zoals eerder gemeld heeft onze gemeente een beroepingscommissie die in samenwerking met de CGK Hasselt op zoek is naar een predikant.

Voor ons als ‘Zwolse leden’ geldt: behalve onze voorzitter, heeft niemand eerder beroepingswerk gedaan en na drie maanden kunnen we zeggen: wauw wat een intensief, mooi en verrijkend werk!

In de eerste fase hebben we diensten digitaal beluisterd. Voorafgaand zijn er aandachtspunten afgesproken bijvoorbeeld: het taalgebruik, inhoud van het gebed, kindermoment, maar ook de opbouw van de preek en de boodschap die hij wil overbrengen.

Na het luisteren worden de diensten besproken in de commissie. Soms zijn we het direct eens en spreekt het geheel ons erg aan. Een andere keer zijn de meningen verdeeld en nemen we tijd om nog een andere dienst van de predikant te beluisteren. Ook moeten we soms concluderen dat de predikant niet zal passen bij onze gemeentes.  

Inmiddels zijn er een aantal voorgangers waar we enthousiast over zijn.  

Tijd voor de volgende stap: het bezoeken van ‘real-life’ diensten.

Natuurlijk zeggen we niet wie er op het favorietenlijstje staan.

Maar we kunnen u verzekeren dat we het een hele verantwoordelijkheid vinden, we vertegenwoordigen namelijk ook u en jou!

Het is best moeilijk om niet alleen maar voor jezelf te luisteren, maar ook voor gemeenteleden die je niet kent.

We willen u en jou vragen om voor ons te bidden, voor het beroepingswerk in het algemeen én voor ons als commissie. Dat we met de ogen van onze gemeente(s) kijken en met de oren van onze gemeente(s) luisteren en de leiding hierin van onze Heer ontdekken. Het is voor ons erg belangrijk te weten dat de gemeente om ons heen is met gebed!