Home > Nieuws
Samen geloven, samen dienen

Samen geloven, samen dienen

woensdag 18 augustus 2010

In het tweede weekend van september staat de start van het nieuwe seizoen 2010- 2011 centraal. Graag willen we u en jullie alvast meenemen in de plannen en enthousiast maken door na te denken hoe u en jij het jaarthema Samen geloven, SAMEN DIENEN, handen en voeten kunt geven. Zaterdag 11 september is de Samen-Dien-dag.Wat binnen de muren van de kerk verkondigd wordt, willen we niet voor onszelf houden.

Gemotiveerd door een brainstorm met jongeren over diaconaat is het verlangen binnen de diaconie gegroeid om het samen dienstbaar zijn voor een ander te concretiseren. Zo is het idee voor de Samen-Dien-dag geboren. het ons lukken om met een derde van onze gemeente op deze zaterdag een verschil te maken? 1000 mensen die, met hun kring, investeren in een ander. Waar moet u en jij aan denken:

  • Wandelen, zingen, of bezoeken ouderen in verzorgingshuis
  • Onderhoud tuintje, heg snoeien, gras maaien, onkruid wieden van iemand in je buurt
  • Ramen lappen bij buurman of buurvrouw
  • Opruimen in je eigen wijk, kauwgumkrabben, papier prikken, schoonmaken…
  • Verwenuur (spelletjes, tourtochtje, nagels lakken, haren wassen, koken) voor: ouderen, daklozen, gehandicapten, jongeren logeerhuizen
  • Klussen bij Innside, Molenzicht, stal 36, eetcafé, de Bres, dierenasiel, kinderboerderij, honden uitlaten, voedselbank
  • Voor jongeren komt er een schaatsbaan op de parkeerplaats van de Zuiderhof, waar ze sponsorgeld bijeen schaatsen voor aids wezen in Afrika. Meer weten kijk op: http://schaatsjewezenloos.nl

Kringmedewerkers ontvangen de komende week een uitgebreide mail die dient ter ondersteuning van de voorbereidingen, die je als hele kring samen maakt.

 

Zondag 12 september – Samen vieren

In de vier ochtenddiensten willen we zingen, luisteren, bidden en stilstaan bij wat dienstbaar zijn als volgeling van Jezus echt inhoud. Het verhaal van de voetwassing staat hierbij centraal, maar we willen ook de ervaringen van de Samen-Dien-dag een plekje geven. Het jaar willen we graag starten met jong en oud, de diensten worden zo voorbereid dat kinderen vanaf 4 jaar de diensten kunnen meebeleven. U en jij bent van harte welkom!
 

Vrijdagavond 10 september - Vrijwilligersfestijn

Op vrijdagavond 10 september willen we een ontspannen avond organiseren voor ALLE gemeenteleden die, op welke wijze dan ook, zich inzetten in onze gemeente. Van stoelen opruimers tot bezoekbroeders en -zusters, van schoonmakers tot gespreksleiding, van jong tot oud. Iedereen die zijn of haar steentje bijdraagt in onze gemeente is van harte welkom in het weiland bij de fam. Riezebos, Jan van Arkelweg 7. Om 20.00 uur staat de koffie met lekkers klaar!