Home > Nieuws
Maak een kerstpakket!

Maak een kerstpakket!

maandag 29 november 2010 11:56

Een lichtpuntje voor mensen voor wie de Kerstdagen donker zijn

Stichting Present Zwolle biedt mensen uit kerken de gelegenheid om een kerstpakket samen te stellen voor iemand die doorgaans geen kerstpakket krijgt. Het gaat dan om mensen in een sociaal isolement voor wie de Kerstdagen donkere dagen zijn, of om mensen met weinig financiële middelen, waardoor iets extra’s met de Kerst een grote uitgave is.

De kerstpakketten via gaan in eerste instantie naar de hulpontvangers waar Present in het afgelopen jaar mee te maken heeft gehad. Bijvoorbeeld naar een alleenstaande moeder waar een Bijbelkring in het afgelopen jaar het huis heeft opgeknapt of naar de meneer met een psychiatrische stoornis wiens huis helemaal vervuild was en dat nu weer netjes geverfd is door een groep collega’s. Deze projecten worden altijd door maatschappelijke organisaties waarmee Present samenwerkt, begeleid.
Daarnaast gaan de kerstpakketten naar cliënten die deze organisaties opgeven.
 

Een reactie van iemand die vorig jaar kerstpakketten uitdeelde:
“Wat me bij is gebleven: een jonge moeder met drie kleine kindjes: zij was totaal verrast en zo zichtbaar blij en ontroerd bij het ontvangen van het pakket met daarin o.a. de chips die haar kleintjes zo lekker vonden. Wat kon zij dit pakket goed gebruiken. Beschaamd loop je terug naar de auto, denkend aan de volle voorraadkast thuis.
En een Oost-Europese jonge vrouw met een klein jongetje. Zij opende voorzichtig het raam. Durft nauwelijks de voordeur open te doen omdat zij vaak belaagd wordt door de vader van haar kindje. Wat was ze blij met het pakket: “ik krijg nooit zomaar iets, alleen van jullie!” Onze beloning: twee dikke zoenen...”

Wilt u ook meedoen?

 Stel een feestelijk kerstpakket samen zoals u dat zelf ook wel zou willen krijgen. U kunt thuis een pakket samenstellen, maar het kan ook samen met uw kring, groep of misschien wel met uw buren etc..

 Bedenk voor wie u dit pakket maakt
- Voor een alleenstaande (dat heeft de voorkeur)
- Voor een gezin

NB: Belangrijk om rekening mee te houden!!
 Geen alcohol : In verband met een mogelijke verslavingsachtergrond van cliënten van maatschappelijke organisaties of geloofsovertuiging, vragen we u beslist géén alcohol in de pakketten te doen. Alternatieven zonder alcohol zijn natuurlijk wel welkom (bijv. alcoholvrije koffielikeur).
 Geen vlees : In verband met de mogelijke geloofsovertuiging van de mensen die de pakketten ontvangen, vragen we u beslist géén vlees of vleesproducten in de pakketten te doen.
 Wilt u de pakketten in een feestelijk ingepakte doos aanleveren?
 Plak een etiketje op de doos en schrijf erop of deze voor een alleenstaande of voor een gezin is.

Concreet
Pakketten kunt u inleveren op zondag 5 december a.s. in de Zuiderhof, Noorderkerk of De Bolder.

Na deze datum kunnen ze tot 17 december tussen 09.00 en 17.00 uur afgeleverd worden bij het kantoor van Stichting Present, Burg. Vos de Waelstraat 2 (wijkje achter de IJsselhallen). 

Natuurlijk kunt u ook in uw eigen omgeving kijken of u zelf mensen blij kunt maken met een pakket!

Wilt u op 18 december meehelpen met uitdelen van de pakketten, laat dit dan s.v.p. vóór 8 december weten. Dit kan telefonisch op nr. 038-4235231 of per email op jeroenkroon@ymail.com