Home > Nieuws
Senior-jongerenwerker in De Stentor

Senior-jongerenwerker in De Stentor

maandag 20 juni 2011 13:22

'Onbezoldigd jongerenwerker op zzp-basis'. Onder die kop wordt Jan van Keulen uitgebreid geportretteerd in het regionaal dagblad De Stentor.
Jan van Keulen (61) is binnen de Christelijke Gereformeerde Kerk Zwolle al tientallen jaren actief in het jongerenwerk. Hij leidt jongerengespreksgroepen, geeft catechese en is voor vele jongeren een 'praatpaal'. 

Ook jongeren uit andere kerken weten Jan van Keulen te vinden als ze iemand zoeken voor een goed gesprek. Daarnaast coacht Jan al tien jaar studenten van Navigators in Zwolle. Jan is ondernemer (eigenaar/directeur van Aldura) en combineert zijn bedrijf met vrijwillig interkerkelijk jongerenwerk. Kortgeleden maakte hij met een groep jongeren een reis naar Schotland. Vantevoren dacht hij dat het zijn afscheid zou worden als jongerenwerker, maar hij besloot voorlopig door te gaan. In De Stentor geeft hij de volgende toelichting : "Ik ben ervan overtuigd dat de Geest van God door Zwolle ritselt. En dat het juist de jongeren zijn die het signaal oppikken om als kerken de handen ineen te slaan. Daar wil ik nog best wat van meemaken".

Het volledige portret van Jan van Keulen is hier te lezen :

http://www.destentor.nl/regio/zwolle/specialzwolle/binnenin/