Home > Nieuws
1 november: ontmoetingsdag

1 november: ontmoetingsdag

zaterdag 18 oktober 2008 19:39
De kerk is niet van gisteren maar voor morgen. Ouderen zijn niet van gisteren. Wie dacht dat zij alleen maar in het verleden leven? Sinds Pinksteren mogen ze in de kerk dromen van de toekomst! Daarom hebben ze ook meegedacht over het programma van deze dag.

En met elkaar gepraat en gedroomd over een gebouw waarin zij zich evengoed als jongeren echt thuis kunnen voelen.

En jongeren mogen visioenen zien over morgen. Over een gebouw dat ouderen gisteren voor hen hebben aangekocht zodat ze morgen op weg kunnen gaan, het leven in, de toekomst in. Heer, wat een voorrecht, om in liefde te gaan, schouder aan schouder in uw wijngaard te staan. (Opw. 449)

Ouderen en jongeren ontmoeten elkaar. Op de ontmoetingsdag van 1 november en daarna. Want de kerk is niet van gisteren maar wel voor morgen.

Waar halen ze de moed vandaan? De ouderen weten het, door ervaring geleerd: God wil aan ons telkens weer tonen dat Hij genadig is en trouw. Dat Hij met ons samen wil wonen, geeft ons de moed voor dit gebouw .

En de jongeren nemen het over: Kracht van de jeugd, breng nu verheugd de stenen bij elkaar. God helpt u wonderbaar.

En ze moedigen elkaar aan: Maar niet met steen en hout alleen is ’t grote werk gedaan. ’t Zal om onszelf steeds gaan! (LvdK 320).

 

Waar? Gebouw van de Gereformeerde Hogeschool, Grasdorpstraat 2

Hoe laat? Doorlopend van 10.00-16.00 uur

Bij het Provinciehuis is voldoende gratis parkeergelegenheid, vervoer voor ouderen wordt verzorgd.