Home > Nieuws
De Marriage Course gaat weer van start

De Marriage Course gaat weer van start

woensdag 27 juni 2012 14:05

“Twee zijn beter dan een;…en een drievoudig snoer wordt niet gauw gebroken” (Prediker 4:9a en 12b).

Wat zegt de Bijbel mooie dingen over het huwelijk! Over het huwelijk in het perspectief van een leven met God: een 3voudig snoer, jij, je partner en de Heer! Mooi , toch!?

Aandacht voor het huwelijk is in onze tijd geen overbodige luxe. Wat wordt er soms geworsteld in relaties, ook in onze kring! Gelukkig is daar tegenwoordig aandacht voor.  En gelukkig loopt het ook vaak heel goed in huwelijken! Maar zelfs  dan kan het geen kwaad aandacht te besteden aan je relatie! Want misschien zit je nu in rustig vaarwater, maar wie zegt dat er geen stormen komen. Daarom zijn we blij dat we als medewerkers weer een nieuwe Marriage Course kunnen aankondigen!

In september start er een nieuwe cursus. Het is de bedoeling om de cursus in principe een keer per jaar te geven. We zijn de afgelopen tijd al door heel wat mensen benaderd. Als je wilt, is de opgave voor de nieuwe cursus nu weer mogelijk.

We geven de cursus op de dinsdagavond in de Zuiderhof (data: dinsdag 3/9; 10/9;  - ; 24/9;  - ; 8/10; 15/10;  - ; 29/10;  - ; 12/11; -; 26/11). We beginnen om 19.00 uur met een maaltijd. Om 19.45 uur is er koffie en starten we met het programma. Er wordt wat verteld rond een thema en ondertussen worden er oefeningen gedaan.
Die doe je trouwens met z'n tweetjes. Je zit samen aan een tafeltje, kopje koffie/thee erbij, wat lekkers. De sfeer heeft iets van een avondje uit, al ga je natuurlijk niet uit eten in een driesterrenrestaurant.
Er zijn zeven avonden + een slotavond, verdeeld over een periode van zo'n 2 1/2 maand. Enkele thema's: communicatie, conflicten oplossen, vergeving, (schoon)ouders/familie.
Elke avond sluiten we af om ca. 21.45 uur, zodat iedereen weer op tijd thuis kan zijn.

We hebben plek voor 18 stellen. Meer gaat niet omdat het anders te vol wordt in de zaal. En we vinden het belangrijk dat je echt samen kunt praten, zonder dat anderen mee luisteren.
De kosten zijn 150 euro. Dat bedrag mag trouwens geen reden zijn om niet mee te doen. We hopen dat je het gewoon aangeeft als de financiën een probleem zijn. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Hopelijk heb je zo wat meer zicht op de cursus. Wil je nog meer weten, dan horen we 't wel.

José Reitsma, Sandra Bredewout,
Jannette en Evert Hamming

familie.hamming@solcon.nl
038  4 650 528
06 82002493   (Evert)
0640441848   (Jannette)