Home > Nieuws
Israëlreis

Israëlreis

zaterdag 1 november 2008 09:48
De Israëlreis van 12-26 februari 2009 zal helaas niet doorgaan; er zijn te weinig deelnemers. Maar: reserveer dan wel de reis van een jaar later: van donderdag 18 februari t/m maandag 1 maart 2010 ! Ga mee, ontdek het land en ontmoet o.a. christenen in Israël van partnergemeente Chesed weEmet in Rishon leTsion.

Israël is een bijzonder land. Hier riep God de aartsvaders en sprak Hij via zijn profeten. Hier leefde en leerde Jezus Christus, hier stond zijn kruis en hier was zijn lege graf! De Bijbel gaat op een nieuwe manier open als de oude woorden worden gelezen op de plek waar ze oorspronkelijk werden gesproken en geschreven, in het landschap en in de cultuur waar de grote wonderen hebben plaatsgevonden.
Wat ooit tegen Abraham werd gezegd krijgt nu betekenis voor ieder die vandaag met open ogen en een open hart door Israël reist: ‘Kom, doorkruis het land in zijn volle lengte en breedte, want aan jou zal ik het geven’ (Genesis 13:17).
De reis wordt geleid door Kid Lev-Ari, lid van onze gemeente en geboren en getogen in Israël. Daarom heeft deze reis veel extra's! Reserveer tijdig uw plaats via kerkenisrael@hetnet.nl