Home > Nieuws
Kies het beste idee

Kies het beste idee

woensdag 5 november 2008 18:41
Het beste idee van Zwolle is ontstaan binnen de cathechesevieringen. Jongeren van 13 tot 16 jaar hebben tijdens de catechisatie ervaren wat diaconaat is. In groepen hebben zij verschillende ideeën bedacht. Daaruit zijn twee ideeën verkozen en iedereen, jong én oud, kan het beste idee kiezen! Als gemeente gaan we dan samen iets betekenen voor Zwolle!

Idee 1: Kidsworld

Voor kinderen uit de wijken Assendorp en Wipstrik wordt een middag georganiseerd in het Weezenlanden park. Er moet van alles worden geregeld, balonnen, schminken, spelletjes, noem maar op!

 

Idee 2: Ziekenhuisproject 

Voor de zieken worden er verschillende activiteiten georganiseerd afhankelijk van de doelgroep. Maar niet alleen dat, er wordt ook gekeken of er bij de naaste familieleden hulp geboden kan worden. Bijvoorbeeld eens een pannetje soep koken voor het gezin van wie de moeder in het ziekenhuis ligt.

 

Het was ongelooflijk hoe snel deze jongeren met ideeën kwamen! De twee avonden waren wat dat betreft een groot succes. Nu moeten wij als gemeente in actie komen! Ieders hulp is nodig, nu al en straks zeker! We willen als kerk graag midden in de gemeente Zwolle staan. Zeker als diaconie willen we daar een rol in spelen. Diaconie is dienen en wordt door Jezus centraal gesteld in de bijbel. Dit in tegenstelling tot onze wereld, waarin het gaat om macht over de ander.

Diaconie is: De Here God dienen door er voor een ander te zijn en hem te helpen. 

 

U/jij kan helpen! Door in de poll op deze website te stemmen op wat volgens u/jou het beste idee is. Laten we samen het beste idee kiezen, verder uitwerken en uiteindelijk allemaal meedoen! 

Hebt u/jij ook nog tips en ideeën ,stuur uw mail naar: l.vanwieren@tiscali.nl