Home > Nieuws
Kerstpakketten voor Present

Kerstpakketten voor Present

donderdag 11 december 2008 09:43
Net als vorig jaar willen we als CGK Zwolle weer kerstpakketten samenstellen en deze laten uitdelen via Stichting Present Zwolle. Een lichtpuntje voor mensen voor wie de Kerstdagen donker zijn en die doorgaans geen kerstpakket krijgen.

Reactie van iemand die vorig jaar een kerstpakket heeft ontvangen: “Gisteren dacht ik nog: iedereen krijgt maar cadeaus en kerstpakketten, wat zou het fijn zijn wanneer ik ook eens iets extra’s kreeg. Ik heb wel geld om de gewone boodschappen te doen voor mij en mijn kinderen maar ik kan nooit eens iets extra’s kopen...”
 

De kerstpakketten via Stichting Present gaan in eerste instantie naar de hulpontvangers waar Present in het afgelopen jaar mee te maken heeft gehad. Bijvoorbeeld naar een alleenstaande moeder waar een Bijbelkring in het afgelopen jaar de tuin heeft opgeknapt of naar de meneer met een spierziekte wiens huis geverfd is door een groep collega’s. Dit gebeurt dan altijd via de maatschappelijke organisaties. Daarnaast gaan de kerstpakketten naar cliënten die de organisaties opgeven.

Wilt u ook meedoen?
Stel een kerstpakket samen zoals u dat zelf ook wel zou willen krijgen. U kunt thuis een pakket samenstellen, maar het kan ook samen met uw kring of met uw buren. Bedenk voor wie u dit pakket maakt, en geef dit aan op de doos:
- Alleenstaande - Jongere (tot 25 jaar) - Oudere (vanaf 65 jaar) - Gezin met kinderen

Belangrijk om rekening mee te houden

• Alcohol : In verband met een mogelijke verslavingsachtergrond van cliënten van Maatschappelijke Organisaties of geloofsovertuiging, is het niet verstandig alcohol in de pakketten te doen. Alternatieven zonder alcohol zijn natuurlijk wel welkom (bijv. alcoholvrije koffielikeur).
• Vlees : In verband met de mogelijke geloofsovertuiging van de mensen die de pakketten ontvangen, adviseert Present om geen vlees of vleesproducten in de pakketten te doen.
• Wilt u de pakketten in een kant -en- klare doos aanleveren?

Concreet
Pakketten kunt u op maandag 15 t/m donderdag 18 december tussen 19.00 en 20.00 uur inleveren in de Noorderkerk (Thorbeckegracht 37) of de Zuiderhof (Troelstralaan 25).

Contactpersoon:  Hans Fix, tel. 3556700,  hans_fix@hotmail.com