Home > Nieuws
Ontbijtactie voor microkredieten!

Ontbijtactie voor microkredieten!

woensdag 4 maart 2009 20:12
Alweer voor het 11e jaar gaat de diaconale ontbijtactie van start. Op zaterdag 4 april a.s. kunt u weer iemand verrassen met een overheerlijk ontbijtje op bed. Voor het geld hoeft u het absoluut niet te laten! Voor slechts ¤ 5,- mag u het volgende verwachten: croissantje + verse witte bol + krentenbol + beschuit boter, kaas, ham en jam, een gekookt eitje en jus d'orange!

Jazeker, u leest het echt goed, dit alles kost slechts vijf euro! U heeft op 4 april de kans om iemand op deze leuke wijze te verrassen, waarbij uw geld ook nog eens goed wordt besteed, want van de opbrengst van elk ontbijt gaat ca. 50% naar het diaconale hulpverleningsproject.

 

U kunt uw bestelling door middel van het bestelformulier, te downloaden via: doorgeven tot uiterlijk zondag 29 maart. Het bestelformulier kunt u, inclusief uw contante betaling, deponeren in de Blauwe Bus in de kerk of afgeven aan één van de aanwezige diakenen.

 

Het doel van het project is als volgt:

Armoede

 

In het zuiden van Egypte, ook wel Upper Egypt genoemd, heerst veel armoede. Mensen met een inkomen verdienen vaak net genoeg om hun eigen gezin te onderhouden. Medische zorg, stromend water en elektriciteit zijn te duur voor deze gezinnen.

Voor het snelgroeiende aantal (afgestudeerde) jongeren is er weinig werkgelegenheid. Het gevolg hiervan is dat veel jonge mensen naar de grote steden toe trekken in de hoop dat daar wel werkgelegenheid voor hen is. De (achterblijvende) bevolking blijft hierdoor arm -

en ongeschoold.

 

Microkredieten

 

DUET (Development of Upper Egypt Trust) is een organisatie die onder andere door middel van het verstrekken van kleine leningen deze mensen helpt met voorzien in eigen levensonderhoud. Wanneer mensen aanspraak willen maken op een lening, wordt er eerst gekeken naar de haalbaarheid van het voorgestelde plan.

Tot nu toe zijn er op deze manier vele gezinnen geholpen. Met projecten als het houden van vee of kippen, het verbouwen van gewassen, het opzetten van naaiateliers en steenfabriekjes kunnen de inkomsten van de gezinnen makkelijk verdubbeld worden.

Ruim 95% van alle leningen waarbij DUET betrokken is, zijn op tijd terugbetaald. In sommige gevallen zijn sterfte van vee of een mislukte oogst de oorzaak van het niet terug kunnen betalen van de lening. 

 

Extra hulp nodig 

 

DUET wil graag de kansen voor de bevolking vergroten door ook grotere leningen beschikbaar te kunnen stellen. Hiervoor heeft DUET wel hulp nodig! Deputaten diaconaat hebben daarom vanaf 2009 hun bijdrage verhoogd tot € 2.100 per jaar. Helpt u ook mee?

 

 

Contactpersoon voor deze ontbijtactie: Robert Vahl

e-mail: ontbijtactie.cgk.zwolle@gmail.com