Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Kerkcafé

Datum & tijd:Zondag 25 april, 19:00 - 20:30
Locatie:De Bolder

Beschrijving

verzetsheld vertelt zijn verhaal

De 90-jarige Lieuwe van Dalen uit Zwolle was in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet in Drenthe. Hij pleegde verschillende overvallen om voedselbonnen en wapens van de Duitsers te stelen. Hoe kijkt hij terug op die tijd ? Welke rol speelde zijn geloof in zijn heldhaftigheid ?
Over die vragen praat Wim Eikelboom met oud-verzetsman Lieuwe van Dalen in het Kerkcafé op zondagavond 25 april om 19.00 uur in De Bolder. De avond staat in het teken van herdenking van de bevrijding, deze week 65 jaar geleden.
Behalve Lieuwe van Dalen is ook te gast Paul Harmens van het Historisch Centrum Overijssel. Harmens verzamelde de afgelopen jaren honderden verhalen en foto’s van Zwollenaren over de Tweede Wereldoorlog. Hij kan bevlogen vertellen over de goede en foute keuzes die mensen maakten tijdens de Duitse bezetting van Zwolle.
Het Kerkcafé is een plek voor oriëntatie, verdieping en interactie over levensbeschouwelijke thema’s die mensen persoonlijk raken en relevant zijn voor de Zwolse samenleving. Kerkcafé wil een ontmoetingsplaats bieden voor christenen en niet-christenen om vrijblijvend het gesprek te voeren over de diepere waarden van ons leven. De entree is gratis. Aanvang 19.00 uur.