Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Gemeentebrede gebedsavond

Datum & tijd:Woensdag 26 maart, 19:45 - 20:30
Locatie:Zuiderhof

Beschrijving

Op 26 maart 2014 willen we graag een vervolg geven aan de avond die we op 26 februari 2013 hebben gehouden. Eén van de reacties was: ‘Prachtig om zo de kern van gemeentezijn te mogen beleven! Dat het een Zegenrijk vervolg mag hebben!’ Dat vervolg willen we structureler een plek gaan geven in de kerkelijke kalender. Om hierin met elkaar te groeien, van elkaar te leren, om met elkaar stil te zijn. Een moment van bezinning, waarop we open willen staan om Gods stem te verstaan.


Tijdens de gebedsbijeenkomst zullen we zingen, bidden, delen, stil zijn, voorbede doen en luisteren naar wat de Bijbel ons op het gebied van het gebed heeft te leren. Gebed zal plaatsvinden op verschillende manieren, waarbij u zelf kunt kiezen wat bij u past. De gebedsviering wordt mede voorbereid door leden van de werkgroep Huis van Gebed, die namens de kerkenraad de ruimte heeft gekregen om een verbindende schakel te zijn. En dat op inspirerende wijze in de toekomst verder wil gaan vormgeven.


 ‘Aan de hand van Psalm 25 stonden we in kleine groepjes kort stil bij het aspect vanuit nederigheid God onze paden laten leiden. En vanuit ontzag voor God kiezen voor de juiste weg. Daarna konden we op verschillende plekken en in verschillende vormen in gebed gaan, of voor ons laten bidden. Ik vond het een waardige en intieme avond ondanks de grote opkomst. En het mooie was ook dat we geen stap hebben gemaakt in besluitvorming of iets dergelijks, maar echt onze handen openden of vouwden in verootmoediging en afhankelijkheid van God.’


Jij en u bent van harte welkom op 26 maart in de Zuiderhof. Om kwart voor 8 staat koffie en thee kaar, we starten om 20.00 uur en ronden de avond om half 10 af!