Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Dienst: Bijbellijnen

Datum & tijd:Zondag 20 november 2016, 19:00
Locatie:Noorderkerk
Voorganger:M.H.P. Warnaar (Thijs)
Bijzonderheid:Ontmoetingsdienst

Beschrijving

 Ik geloof dat ik twijfel.

Twijfel… Is dat erg? Gewoon zeker zijn van je geloof is toch veel beter! Nou, (zelfs) dat is nog maar de vraag …
Sander Simonse (zangleiding) en Thijs Warnaar (spreker) nemen je  - aan de hand van de Bijbel - mee in de zekerheden én onzekerheden van geloof en twijfel.
Komende zondagavond, 19.00 uur Noorderkerk.  Het wordt ongetwijfeld twijfelachtig, van harte welkom!

Collecte: OMF zending in Thailand (HvdW)

Op deze zondag gaan we weer collecteren voor het zendingswerk in de Isaan, het noordoosten van Thailand. Deze collecte is een onderdeel van de jaarlijkse Pinkster zendingsactie, waarover in mei meer verteld zal worden.
Het zendingswerk in de Isaan is een samenwerking tussen CGK Deputaten Buitenlandse Zending en OMF (Overseas Mission Fellowship). In de Isaan, met 22 miljoen inwoners, zijn nog steeds 130 districten met gemiddeld 50.000 inwoners waar geen kerk is. Daar richt het zendingswerk van OMF zich in het bijzonder op.
De familie Wilke en Marlies den Hertog, met 2 kinderen zijn sinds 2016 werkzaam in de Isaan, Thailand. Met de Thaise medewerker Mod X onderneemt ds. Wilke diverse evangelisatie acties. Kleine groepjes mensen zijn geinteresseerd in Jezus en ontvangen bijbellessen.
De familie Mol (Ab en Clarine met hun 3 kinderen) hebben afgelopen jaar in Lopburi een stadje met 70.000 inwoners, gewoond waar ze taal en cultuur hebben geleerd. Het is de bedoeling dat ze dit jaar het team in de Isaan zullen versterken.

Extra achtergrond informatie.
Thailand met 70 miljoen inwoners is een boeddhistisch land met slechts 600.000 christenen (<1%). Het boeddhisme is vaak verweven met animisme en voorouder verering. Voor de thai is het belanrijk om de goden (geesten) te vriend te houden, want ze kunnen je zo in het ongeluk storten. Hun godsdienst bestaat vooral vanuit een angst dat het mis gaat.

Van harte aanbevolen