Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Open dag Verrijzeniskerk

Open dag Verrijzeniskerk
Datum & tijd:Zaterdag 14 november, 12:00 - 17:00
Locatie:Verrijzeniskerk

Beschrijving

Op zaterdagmiddag 14 november van 12.00-17.00 uur is er een open dag in en bij de vernieuwde Verrijzeniskerk in de Zwolse wijk Holtenbroek. Het adres is Bachlaan 150, Zwolle. Aanleiding is de heropening van de Verrijzeniskerk en het 50-jarig bestaan.

Programma

Het programma van de open dag van de Verrijzeniskerk biedt voor elk wat wils en bestaat onder andere uit:

  • informatiemarkt;
  • stilteruimte;
  • springkussen;
  • speurtocht voor kinderen;
  • pannakooi (voetbal);
  • broodjes bakken;
  • handjes verven;
  • clown Poets en clown Step;
  • tentoonstelling historisch materiaal;

bezichtiging onder leiding van architect.

Tijdens de open dag zijn er diverse muziekoptredens.

Catering

Op de open dag zijn gratis koffie, thee, ranja en stroopwafels verkrijgbaar.

Bereikbaarheid

Bezoekers aan de open dag wordt geadviseerd om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de stadsbus naar de Verrijzeniskerk aan de Bachlaan 150 in Holtenbroek (Zwolle) te komen. Er is voldoende fietsenstalling bij de kerk aanwezig. De dichtstbijzijnde bushalte is Bachplein (lijn 1 en 2).

Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op parkeerplaats P3 van het Deltion College aan de Willaertstraat in Zwolle. Vandaar is het ongeveer 11 minuten lopen naar de Verrijzeniskerk. De Verrijzeniskerk is toegankelijk voor rolstoelen.

Kerkdienst

Op zondag 15 november om 11.00 uur is er een kerkdienst in de Verrijzeniskerk, waarin ook aandacht wordt besteed aan de heropening en het 50-jarig bestaan. Voorganger is dominee Arie van der Veer.

Vernieuwde Verrijzeniskerk klaar

Op vrijdag 13 november a.s. is het precies 50 jaar geleden, dat de Verrijzeniskerk in de Zwolse wijk Holtenbroek is gewijd door kardinaal Alfrink. De kerk, een ontwerp van architect Hans Koldewey, was tot een jaar geleden eigendom van de Thomas a Kempis Parochie. Door het teruglopen van kerkbezoek was de parochie genoodzaakt om de kerk te verkopen. De CGK Zwolle was naarstig op zoek naar nieuwe kerkruimte en heeft de markante kerk vorig najaar gekocht. De Verrijzeniskerk is het afgelopen jaar ingrijpend gemoderniseerd, zodat deze weer voldoet aan de eisen van een modern kerkgebouw met een capaciteit van 800 zitplaatsen.