Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Ontmoetingsdienst: natuur

Datum & tijd:Zondag 3 december 2017, 19:00
Locatie:Noorderkerk
Voorganger:H.C. Mijnders (Henk)
Bijzonderheid:Ontmoetingsdienst
Naluisteren:Naluisteren

Beschrijving

In deze ontmoetingsdienst lezen we uit Jesaja 11 over een klein twijgje dat uitloopt uit een omgehakte boom. In de natuur is het leven niet klein te krijgen. Na de winter komt er altijd weer een lente en zoveel dat doods was en dood leek, komt dan weer tot leven. Heel voorzichtig en kwestbaar eerst, maar als je het laat groeien wordt het steeds sterker.

Wat wil de (Maker van) de natuur ons daarmee willen zeggen?

Collecte: Het Chr Noodhulpcluster: overstromingen in Azie

Informatie voor het collecte doel op 3 december

Een ‘ stille ramp’ wordt het wel genoemd; de hevige moessonregens in Azië (India, Nepal en Bangladesh) deze zomer, omdat deze ramp in de media overschaduwd werd door de overstromingen in Amerika.

Er zijn in Azië al ruim 900 doden gevallen en naar schatting meer dan 40 miljoen mensen zijn door de overstromingen en aardverschuivingen getroffen. Samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster die in dit gebied aanwezig zijn (Tear, Woord en Daad en ZOA), zijn we gestart met hulpverlening.

Ook Madhepura is getroffen, het gebied in Bihar, Noord-India waar Red een Kind een sponsorprogramma heeft. Veel kinderen zijn met hun ouders naar schoolgebouwen of hoger gelegen plaatsen gevlucht. Gezinnen zijn alles kwijt dat in de laatste jaren is opgebouwd: waterbronnen, huizen, vee en landbouwgrond. Een onvoorstelbare ramp! Het team van Red een Kind India is ter plaatse en biedt noodhulp:

· Voedselpakketten - waarmee de getroffen gezinnen komende zeven dagen kunnen overleven.
· Kleding, dekens, handdoeken en matten - om ouders en kinderen te beschermen tegen de kou.
· Schoolmaterialen - zodat kinderen het ‘gewone’ leven zo snel mogelijk kunnen oppakken