Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Nostalgieband Amsterdam en Projectkoor komen naar Zwolle

Nostalgieband Amsterdam en Projectkoor komen naar Zwolle
Datum & tijd:Zaterdag 6 april, 19:00 - 21:00
Locatie:Zuiderhof
Naluisteren:Naluisteren

Beschrijving

De landelijke Nostalgieband Amsterdam en Projectkoor komen op zaterdag 6 april naar Zwolle.

De NBA bestaat sinds 20 jaar en bestaat uit leden vanuit geheel Nederland. De doelstelling van de brassband is het spelen van “klassiek” brassbandrepertoire tussen de jaren 1900-1985. Sinds 1950 is de brassband vooral bekend van de Leger des Heils-muziek. Grondleggers van de brassmuziek zijn onder andere Eric Ball, Dean Goffin, Erik Leidzen en Ray Steadman Allen. Zij schreven zeer indrukwekkende composities. Werken die tot de klassiekers in de brasshistorie behoren en die, net als de bekende werken van de grote klassieke componisten, tijdloos zijn. Het repertoire bestaat dan ook voornamelijk uit muziek uit de rijke historie van het Leger des Heils.

Projectkoor
Om dit concert meer luister bij te zetten is er voor gekozen om een Projectkoor samen te stellen, eveneens met leden uit het gehele land, welke bekend zijn met de prachtige liederen van het Leger des Heils, eveneens uit voornoemde perioden. Verschillende titels die worden gezongen zijn bekend van de congressen vanuit het Concertgebouw te Amsterdam en De Doelen te Rotterdam die op TV werden uitgezonden!

Brassband en projectkoor staan dus garant voor een avond vol zang en muziek, een avond van herkenning en emotie.

Kaartverkoop
Dit concert zal D.V. worden gehouden in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 te Zwolle-Zuid. Aanvang 19.00 uur. Deuren open 18.30 uur. Kaarten zijn bij de entree te koop ad E 7,50 (inclusief een consumptie!). Ook vooraf te bestellen op rekening NL59ABNA0441843131 t.n.v. NBA. Uw gereserveerde kaart ligt dan klaar bij de entree.