Home > Toerusting > Activiteiten
Terug

Een kerk die kan - boekpresentatie Rudolf Setz

Een kerk die kan - boekpresentatie Rudolf Setz
Datum & tijd:Zaterdag 15 juni, 13:30 - 21:00
Locatie:Verrijzeniskerk

Beschrijving

Op zaterdag 15 juni presenteert onze oud-kerkelijk werker Rudolf Setz in de Verrijzeniskerk het boek: 'Een kerk die kan'. De ondertitel is: ‘zoek de bloei van je buurt’. Hij schreef het samen met dr. Marten van der Meulen. ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers en René de Reuver – scriba Protestantse Kerk – nemen de eerste exemplaren in ontvangst.

Rudolf was van 1996 tot 2005 kerkelijk werker in onze gemeente en initiatiefnemer van de Alpha-cursus, Stichting Present en de Ontmoetingsdiensten. Marten is universitair docent aan de Protestantse Theologische Universiteit en gepromoveerd op nieuwe vormen van kerkzijn. Hij woont samen met zijn gezin in Assen en pioniert vanaf 2014 samen met Rudolf en Akke Setz. De nieuwe gemeente Assen Zoekt groeide de afgelopen 10 jaar van een handjevol mensen naar een diverse gemeenschap met ruim 300 deelnemers.

Rudolf over het boek: “Ik heb veel geleerd van inspirerende Engelse en Amerikaanse kerken. Maar vaak dacht ik: we hebben eigen Nederlandse voorbeelden, verhalen en doordenking nodig. En nu is het zover. Vanuit de praktijk van Assen Zoekt, Stichting Present en de CGK Zwolle geeft dit boek inzichten, theologische reflecties en handvatten waar je als gemeente en als gemeentelid wat mee kunt. Ik zou het fantastisch vinden om veel Zwollenaren te ontmoeten en te inspireren op 15 juni.” Het boek is voor gemeenteleden die nadenken over ‘een kerk die kan’, pioniers kerkelijk werkers en predikanten.  

Inspiratie 2019 wordt georganiseerd door Nederland Zoekt.

Er wordt geen entree gevraagd maar een gift op de dag.
 

Programma:  

13.30 – 17.00

  • Boekpresentatie met bijdragen van Rudolf Setz en Marten van der Meulen
  • Liederen van ‘Reisgenoten’ – schrijvers collectief onder leiding van Johan de Jong (Pelgrimstocht)
  • Uitreiking boek aan tweede kamerlid Gert-Jan Segers en aan René de Reuver

17.00 – 18.30

  • Maaltijd en ontmoeting
  • Markt met mogelijkheden

19.30 – 21.00 uur

  • Pelgrimsconcert  Reisgenoten – onder leiding van Johan de Jong

Meld je aan voor Inspiratie 2019 (middag, avond of een combinatie) op www.eenkerkdiekan.nl.

De prijs van het boek is 18,95 maar bij voorinschrijving te bestellen voor 13,95.