Home > Toerusting > Alephcursus

Alephcursus

Bijbels ‘denken’ en de Hebreeuwse taal zijn niet te scheiden. Daarom is het goed en verrassend leuk om meer te weten van die wonderlijke Brontaal. Na slechts acht lessen kunt u zelfstandig Bijbelwoordstudie doen met behulp van een concordantie. In acht avonden leert u alle Hebreeuwse letters en krijgt u een handreiking om vanuit het Hebreeuws bijbelstudie te doen. Een klein voorproefje: het eerste Bijbelwoord ‘reshiet’ betekent niet alleen ‘begin’ (Genesis 1:1), maar ook ‘beginsel’ (Psalm 111:10) of ‘eersteling’ (Leviticus 23:10). Het voorzetsel ‘in’ (‘be’ in het Hebreeuws) kan ook vertaald worden als ‘met’. Hierdoor krijgt o.a. de eerste Bijbelzin een enorme verrijking of verdieping. “Met de eersteling schiep God de hemel en de aarde...”

Begin volgend jaar wordt de Alephcursus voor Bijbels Hebreeuws weer aan geboden. In acht donderdagavonden leert u zelfstandig bijbelwoordstudie doen vanuit de grondtekst.

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op Studiehuis Reshiet
Deze cursus kost €115 per persoon (excl. boek) en  wordt gehouden op donderdag  10 en 24 januari, 7 en 28 februari, 7 en 21 maart en 4 en 18 april in de Zuiderhof, (Troelstralaan 25) van 19.30 uur tot 21.30 uur.
docent: Elske Vahl-Leusink
cursus Bijbels Hebreeuws
Aanmelden via alephzwolle@gmail.com.