Home > Toerusting > Columns
 • Wie Jezus centraal zet, zet het kind centraal

  Wie Jezus centraal zet, zet het kind centraal

  Door: W.H. Troost - van Hasselt (Wilma), Geplaatst op: 11 september 10:46

  Hij zei tegen hen: ‘Wie dit ​kind​ in mijn naam bij zich opneemt, neemt mij op; en wie mij opneemt, neemt hem op die mij gezonden heeft. (Lucas 9: 48)

  Lees meer
 • Bijbel- en Broodindex

  Bijbel- en Broodindex

  Door: N. Vennik (Nico), Geplaatst op: 10 september 20:07

  Iemand vertelde me onlangs over een christelijke organisatie die voor het meten van haar activiteiten gebruik maakt van een Bijbel- en Broodindex. Wat dat is, zo’n index? Bijbel verwijst naar de momenten van bezinning binnen de organisatie. Brood heeft te maken met het doel waar de organisatie voor is opgericht: wat levert de organisatie op.

  Lees meer
 • Waarom geef ik kindernevendienst?

  Waarom geef ik kindernevendienst?

  Door: D.J. Dubbelhuis (Daniël), Geplaatst op: 3 september 12:00

  Ik geef met veel plezier kindernevendienst aan groep 1 & 2. Het is 1x per maand, dus heel beperkt. Ik las dat er algemeen nog veel vrijwilligers worden gezocht voor het jeugd- en kinderwerk. Dat deed me nadenken over de vraag waarom ik eigenlijk kindernevendienst geef. Wat zijn mijn drijfveren?

  Lees meer
 • Over het onderscheid tussen bezetenheid en psychiatrie

  Over het onderscheid tussen bezetenheid en psychiatrie

  Door: C.W. Smit - van der Weel (Wouter), Geplaatst op: 4 juli 22:42

  Ik wil door middel van dit artikel terugkomen op de diensten van 30 juni in de Verrijzeniskerk (en zijdelings ook op de dienst van 14 juni in de Noorderkerk). Daar stond het verhaal van de genezing van de bezeten jongen in het land van de Gerasenen uit Lukas 8  centraal. In de Verrijzeniskerk had ik er voor gekozen om de preek te gieten in de vorm van 5 monologen, waarin vanuit 5 personages een perspectief op dit bevrijdingsgebeuren wordt gegeven. De moeder van de jongen kwam aan het woord, een varkenshoedster, de genezen knaap zelf, een leerling van Jezus en een demon.  

  Lees meer